Macron: Avrupa artık ABD’ye yaslanamaz

Macron: Avrupa artık ABD'ye yaslanamaz
Macron: Avrupa artık ABD'ye yaslanamaz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransız Cumhurbaşkanı Macron, Fransız büyükelçilerle bir buluşma gerçekleştirdi. Macron bu toplantıda garip açıklamalarda bulundu.

“FRANSA HAVA SALDIRISI DÜZENLEMEYE HAZIR”

Macron sözlerine Suriye konusuyla başladı. Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad’ı desteklemenin ‘berbat bir hata’ olacağını vurgulayan Macron, Şam’ın kimyasal silah kullanması halinde Suriye’de yeni hava saldırıları düzenlemeye hazır olduklarını da duyurdu. Ayrıca Macron “Fransa gelecekteki Suriye liderlerini atayamaz. Fakat Suriye halkının bunu yapabileceğinden belirli almak bizim görevimiz ve çıkarımız.” dedi.

“ESAD’I CESARETLENDIRMEK HATA OLUR”

İdlib’de ‘insani kriz’ yaşandığını söyleyen Macron, Türkiye ve Rusya’nın İdlib’deki koşul konusunda Suriyeli yetkililere zorlama kurmasını beklediğini açıklayan Macron, Esad’ı destekleme konusunda ise, “Bence bu akıcılık berbat bir kusur olur. Milyonlarca mülteciye neden olan kim? Kendi insanlarını öldüren kim?”

Macron’un bu açıklaması Rusya Savunma Bakanlığı’nın ABD, İngiltere ve Fransa’yı Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığı bahanesiyle Suriye’ye yeni saldılarılar düzenleme planı yapmakla suçlamasının peşinde geldi.

Macron: Avrupa artık ABD'ye yaslanamaz

‘SURİYE KONUSUNDA RUSYA İLE KOORDİNASYON MEKANİZMASI ILK SONUÇLARINI VERDİ’

Fransa Cumhurbaşkanı hem “St.Petersburg’da yaratılan, Suriye konusunda Rusya ile koordinasyon mekanizması bilhassa insani destek alanında birincil sonuçlarını verdi.” dedi.

‘AB ARTIK GÜVENLİĞİ KONUSUNDA ABD’YE YASLANAMAZ’

Macron hem Avrupa Birliği’nin (AB) güvenliğini artırmak için yeni öneriler getirebileceğini belirterek artık bu konuda Avrupa’nın ABD’ye güvenmesinin sonlanması gerektiğini savundu. Macron “Avrupa bundan böyle güvenliği konusunda ABD’ye yaslanamaz. Avrupa’nın güvenliğini garanti altına almak bizim işimiz.” dedi.