Almanya: ABD’ye karşısında Türkiye’nin yanına olmalıyız

Almanya: ABD'ye karşısında Türkiye'nin yanına olmalıyız
Almanya: ABD'ye karşısında Türkiye'nin yanına olmalıyız
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alman haber ajansı DPA’ya beyan veren Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “Washington, Avrupa ve Almanya’yı ilgilendiren yaptırım politikasına cevap verilmesi konusunda Avrupa ülkelerini kışkırtıyor. Rusya, Türkiye, Çin’e uygulanan ve belki de gelecekte bir başka manâlı ticari partnerimize uygulanabilecek son derece plansız ve spesifik olmayan yaptırımlar nedeniyle ABD’ye tepki göstermeliyiz” dedi.

“WASHINGTON’LA İLİŞKİLERİ GÖZDEN GEÇİRME VAKTİ GELDİ”

ABD’yle ilişkileri gözden geçirme vaktinin geldiğini bildiren Almanya Dışişleri Bakanı, 3 Ekim’de ABD’de başlayacak Almanya Yılı’nın Amerikan yönetimine karşın yeni politika geliştirilmesi için kullanmayı planladığını söyledi. Almanya-ABD ilişkilerine atıfla “Transatlantik ortaklığını bilinçli, eleştirel ve hatta özeleştiriye dayalı bir şekilde gözden geçirmenin zamanı geldi” vurgusu yaptı.

ABD’NİN RUSYA’YA YAPTIRIMLARI BUGÜN YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİ

ABD’nin eski Rus casus Sergey Skripal ve kızının zehirlenmesinde Moskova’nın dahli olduğu iddiasıyla Rusya’ya getirdiği yeni yaptırımların bugün yürürlüğe girdiği açıklanmıştı.

Yaptırım paketinde Rusya’ya ‘acil insani yardım’ gerekmedikçe her türlü dış yardımın yapılması, tabanca ve ayrıca askeri keza sivil amaçlarla kullanılan ürünlerin ihracatı yasaklanmıştı.