Kurdaki Dalgalanmaya Karşın Otellerin Fiyatı Değişmedi

Kurdaki Dalgalanmaya Karşın Otellerin Fiyatı Değişmedi
Kurdaki Dalgalanmaya Karşın Otellerin Fiyatı Değişmedi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yabancı turistlerin büyük bir ilgi gösterdiği Akdeniz ve Ege tatilleri cazibesini arttırdı. Gelişen döviz kuruna rağmen fiyatlarını yükseltmeyen oteller alaka görmeye devam ediyor. Tatil yapmaya gelen tanıdık olmayan turistlerin ülkeye getireceği döviz ile cari açığın kayda değer bir kısmı kapanacak.

RUSYA, ÇİN, İRAN VE TÜRKİYE ARASINDA TURİZM

Amerika Birleşmiş Devletleri’nin (ABD) idareli saldırılarına aleyhinde Rusya, Çin, İran ve Türkiye arasında turizm iş birliği başlıyor. Yılın ikinci yarısında Rusya’dan Türkiye’ye 6 milyon turist gelmesi varsayım edilirken, Çin ve İran’dan gelen turist sayısı ise ikiye katlanacak. Bu Nedenle 2018 yılı içerisinde Rusya, Çin ve İran’dan gelen turist sayısı 12 milyonu bulurken, Türk turizmine 10 milyar dolarlık katkı maddesi sağlanacak. Çin’den en az 2 milyon turistin bu sene içerisinde Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

SAYININ ARTMASI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

BUNUNLA BERABER 2019 yılında 50 milyon turist 50 milyar dolar hedefine ulaşmayı isteyen Turizm Bakanlığı turist sayısının artırılması için düğmeye bastı. Ilk yapılacak meslek olarak tatil yörelerindeki otellerin kaliteleri artırılacak. Gastronomi alanında Türk mutfağının varlıklı yemek çeşitleri turistlere sunulacak. Turizmde mahsul çeşitliliği artırılarak kültür, sıhhat, spor ve kış turizmi için tatil paketleri hazırlanacak. Turizm paketleri Türkiye’nin dört bir yan turizm değerlerini içerecek şekilde genişletilecek. Yükselen döviz kuru fiyat listesini etkilemeyecek, ücretler sabit tutulacak.

32 MİLYAR DOLAR ÜLKEYE GİRECEK

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı , dün yaptığı açıklamlarda turizmin cari açığın azalması için en fazla katkıyı sağlayan sektörlerden olduğunu belirterek, sektörün geçen sene cari açığın azaltılmasına 21 milyar dolar net katkı maddesi sağladığını aktarmıştı.

Cari açığın düşürülmesi için katkının yıldan yıla artacağını vurgulayan Başkan Bağlıkaya, kurda yaşanan dalgalanmaların bunu değiştiremeyeceğinin altını çizfi. Turizm hareketinde geçen yıla göre yüzde 30 büyüme olduğunu açıklayan Bağlıkaya, “32 milyar dolar döviz girdisi, 40 milyon turist bekliyoruz.” dedi.