14:02 - Şehit polisin kahramanlığı katliamı bu şekilde önlemiş
14:02 - Tartıştığı kişiyi sokak ortasında vurdu
14:01 - Buraya kadar ahbap!
17:55 - Hobi olarak başladılar, talepleri yetiştiremiyorlar
17:55 - Çocuk parkında dehşete düşüren hayvana işkence kalıntıları
17:54 - Cezaevi firarileri yakalandı!
17:54 - Cani anneden kan donduran sözler: “Canım istedi öldürdüm”
11:44 - İyi Parti Çeşme İlçe Başkanı istifa etti
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban fiyatları da netleşmeye başladı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, düzenlediği basın toplantısında, bu yılki kurbanlık fiyatlarına ve üreticilerin beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kurbanlık fiyatlarının illere ve bölgelere tarafından farklılık gösterdiğine göze çarpan eden Bayraktar, Kurban Bayramı sürecinde hayvan fiyatlarının büyükbaşta 5 bin ile 20 bin lira, küçükbaşta ise 750 lira ile 3 bin 500 lira, canlı tartma fiyatının da kilogram başına büyükbaş hayvanlarda 17 ile 25 lira, küçükbaş hayvanlarda 15 ile 28 lira aralarında olacağının varsayım edildiğini belirtti.
Bayraktar, canlı kilogram olarak büyükbaş hayvan fiyatlarının, İstanbul’un Avrupa yakasında 19-23 lira, Anadolu yakasında 23-25 lira, Ankara’da 18-22 lira, İzmir’de 17-22 lira, küçükbaş hayvan fiyatlarının ise canlı kilogram olarak, İstanbul’un Avrupa yakasında 24-26, Anadolu yakasında 25-28, Ankara’da 18-20, İzmir’de 22-26 lira düzeyinde seyrettiğini aktardı.
Ülke ortalamasında fiyatların geçen yıla kadar büyükbaşta yüzde 8,6, küçükbaşta ise yüzde 11,2 oranında arttığını gösteren Bayraktar, “Tarım ve Orman Bakanlığımızdan yapılan açıklamada, şu an itibarıyla kurbanlık vasfı içeren 1 milyon 200 bini büyükbaş, 3 milyon 800 bini küçükbaş elde etmek üzere toplam 5 milyon baş hayvanımız olduğu açıklama edilmektedir. Bu demektir fakat Kurban Bayramı’nda geçen yıl kesilen büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısını karşılayabilecek sayıda ve nitelikte kurbanlık hayvan mevcudumuz vardır. Bu şart vatandaşlarımızın kurbanlık hayvan bulmada sıkıntı yaşamayacaklarını göstermektedir.” diye konuştu.
Bayraktar, üreticinin elinde satılamayan hayvan kalırsa, Et ve Süt Kurumunun (ESK) bu hayvanları bayram sonrasında uygun bir fiyata almasının üreticinin sıkıntıya girmesini önleyeceğini belirterek, “Bunun için yetkililerden beklentimiz, elinde kurbanlık kalan üreticilerimize karşın belirleyecekleri alım fiyatlarını, maliyetlerin yanı sıra yapılan ek masrafları da dikkate alarak kurbana özel belirlemeleridir.” ifadesini kullandı.