Malatya’nın ünlü isimlerinden ‘Mercedes Kadir’

Malatya'nın ünlü isimlerinden 'Mercedes Kadir'
Malatya'nın ünlü isimlerinden 'Mercedes Kadir'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’nın sevilen ismi “Mercedes Kadir”

Fotoğraflar: ANADOLU AJANSI

1/13

Malatya’da zihinsel olarak dengesi yerinde olmayan, gününü takriben 3 metre uzunluğunda, 10 kilogram ağırlığındaki kavak ağacından yapılan sopanın üstünde geçiren ve “Mercedes Kadir” olarak bilinen 34 yaşındaki Fatih Kaydı’ya kentte cümbür cemaat sevgiyle yaklaşıyor.

2/13

Yeşilyurt ilçesine tabi Tecde Mahallesi’nde yaşamış ve kentte 7’den 70’e herkesin “Mercedes Kadir” olarak bildiği Fatih Kaydı, çocukluk yıllarından bu yanlamasına otomobil zannederek dağıtılmış objelerle süslediği kavak ağacından sopasıyla semt semt dolaşıyor.

3/13

Sopasıyla her gün kilometrelerce yol yürüyen “Mercedes Kadir”, trafik ışıklarında duruyor, yayalara yol veriyor ve iddiaya göre otomobilini kullanmadığı zamanlarda park ediyor. Az Daha bütün Malatyalıların sevgi gösterisinde ve yardımda bulunduğu Fatih Kaydı, neredeyse Malatya’nın maskotu oldu.

4/13

Otomobil zannettiği sopasıyla neredeyse bütünleşen “Mercedes Kadir’e”, kentte herkes saygı gösteriyor, çay ikramında bulunuyor, arabasına yol veriyor.

5/13

Fatih Kaydı, yıllardır sosyal medyanın da gündeminden düşmüyor.

6/13

Esnaf Eray Cangönül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Mercedes Kadir”i Malatya’da herkesin çok sevdiğini söyledi.

7/13

Kadir’in akşama kadar çarşı merkezinde sopasıyla gezdiğini ve esnafı ziyaret ettiğini anlatan Cangönül, “Kadir araba sandığı sopasıyla dolaşır.

8/13

Mercedes Kadir Malatya’nın maskotu haline geldi. Iş yerime geldiğinde yemeğini yer, çayını içer çıkar gider. Arabası bozulduğunda ise sanayiye gider, bakımını yaptırır, aynasını taktırır.

9/13

Ara Sıra esnaf arkadaşlarımız Mercedes Kadir’e şaka nedeniyle ‘araban burada kalsın sen git’ diyor. Kadir de esnafa ‘ben yürüyerek eve nasıl gideyim’ diyor. Kadiri fazla seviyoruz.” diye konuştu.

10/13

Esnaf Yıldırım Ardağ ise 20 yıldır Mercedes Kadir’i tanıdığını ve çok sevdiğini açıklama etti.

11/13

Mercedes Kadir’in Malatya’nın maskotu olduğunu dile getiren Ardağ, “Elinde uzun sopasıyla gezer. Trafikte otomobil sürer gibi gider, ışıklarda durur. Ara Sıra kulağında kulaklıkla müzik dinleyerek sopayı kullanıyor.

12/13

Müziği hevesli dinlerse koşarak gider. Malatya’da cümbür cemaat Kadir’i tanır. Kadir, sopasını mercedes gibi görüyor o nedenle ‘Mercedes Kadir’ demişler. Kalbi temiz, saf bir insan. Kadir ile ilgili fazla sayıda anımız var.” ifadelerini kullandı.

13/13