Kurban Bayramı’nı sağlıklı devretmek için nasıl beslenmeli?

Kurban Bayramı'nı sağlıklı devretmek için nasıl beslenmeli?
Kurban Bayramı'nı sağlıklı devretmek için nasıl beslenmeli?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban Bayramı ’nda yeniden evlerde birbirinden nefis yemekler pişecek, aileler geniş bayram sofralarının etrafında bir araya gelecek. Bayramla beraber et tüketiminin de artacağı bu dönemde mideyi fazla yormamak için hafif yemek yemek ve bol bol su içmek gerekiyor.

Yaz ayları su kaybının en çok yaşandığı aylar. Sıcak havanın da etkisiyle vücudun suya olan ihtiyacı artıyor. Bu sene Kurban Bayramı ’nın yaz aylarına denk gelmesiyle bol etli ve tatlılı sofralarda daha dikkat etmek, abartıya kaçmadan yemek yemek ve sıkça su içmek gerekiyor.

Kurban Bayramı ’nın olmazsa olmazı kavurma ve şerbetli tatlılar herkesin gözünü döndürse de bunları yerken dikkat etmek gerekiyor. Ağır yemekler ve şerbetli tatlılar bilhassa yaz aylarında sağlığı negatif etkiliyor. Vücudun bol su kaybettiği bu dönemde hafif yemek yemek ve günde 2-2,5 litre su içmek kayda değer. Kahvaltıda bile et yediğimiz bu dönemde her öğünü sebzelerle dengelemek ayrıca sindirimi kolaylaştırıyor keza de dengelenmiş beslenmiş olunuyor.

BAYRAMDA DAHA SAĞLIKLI BESLEMEK İÇİN TÜYOLAR

Su içmeyi sevmeyenler ya da zorlananlar sürahilerine çubuk tarçın, taze nane ya da limon ekleyerek suyun tadını daha cazip bir ayla getirebilir.

Her ne kadar akarsu kahve içmeyi sevsek de suyun yerini tutmuyor. İçtiğiniz dere ve kahveyi sıvı alımından saymayın. Günde 2-2,5 litre suyu mutlaka için.

Bayramla birlikte sofraları süsleyen türlü yemekler ve tatlıları yerken aşırıya kaçmamaya özen gösterin. Özellikle sıcakların bastırdığı Ağustos ayında hafif yemeye ve bol su * içmeye itina gösterin.

Etin ağırlıklı olarak yendiği bu dönemde tek tip beslenmek yerine sofralarınızı sebze ve baklagillerle zenginleştirin. Bu Nedenle sindirimini de kolaylaştırmış olursunuz.

Eti kızartmak yerine haşlayın ya da fırında/ızgarada pişirin.

Sudan sonra içebileceğiniz en sağlıklı içecekler bitki çayları, maden suları ve ayran. Bunları da aşırıya kaçmadan tüketebilirsiniz.