Kiradan Kurtulmak İçin Yeni Ev Alana Verilen Takviye 20 Bin TL Oldu!

Kiradan Kurtulmak İçin Yeni Ev Alana Verilen Takviye 20 Bin TL Oldu!
Kiradan Kurtulmak İçin Yeni Ev Alana Verilen Takviye 20 Bin TL Oldu!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankada birikim yapıp ilk evini alanlara devlet katkısı verilmesi için başlatılan ev hesabında 13 bin vatandaşa ve 81 milyon lira birikime ulaşılırken, desteğin artırılması ilgiyi de büyütecek. 5 yılda 80 bin lira biriktirene, devlet de 20 bin lira ödeyecek. İşte yeni ev alana verilecek devlet desteğinin detayları…

KONUT ALACAKLARA DEVLET TAKVIYE VERECEĞİNİ AÇIKLADI

Son dönemde büyüyen faiz oranlarıyla birlikte konut elde etmek ciddi anlamda zorlaştı. Hal böyle olunca ev almak için bezginlik çekenlere “devlet” takviye vereceği açıkladı. Özellikle kiradan bir lahza önce kurtulmak ve kira öder gibi ev borcu ödemek isteyenlerin ilgi duyduğu ev fiyatları günden güne artarken bir yana da kampanyalar vatandaşı mutlu etti. 2018 yılı itibariyle milyonlarca kişinin yararlanabileceği yeni konut alana devlet desteği ile ilgili teferruatlar belirlenmiş olmaya başladı.

YENİ KONUT ALANA 20 BİN TL TAKVIYE

‘Ev Hesabı ve Devlet Katkısı’ uygulaması baştan sona birincil evini alacaklara devlet tarafından 20 bin TL’ye kadar katkı sağlanacak. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir düzenlemeyle en fazla devlet katkısı tutarı da 15 bin liradan 20 bin liraya yükseltildi.

Böylece ev hesabı açıp birikim yapanlar, evlerini aldıklarında 20 bin liraya varan devlet katkısından yararlanabilecek. Peki kiradan kurtulmak ve ilk evini almak isteyenler için devlet desteği şartları neler olacak?

DEVLET KATKISI İÇİN ŞARTLAR NELER?

-Ev hesabı bankaların yurt içi şubelerinde TL cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılabilecek.

– Ev hesabı muhakkak iki taraflı hesap olamayacak ve sisteme girenler aniden pozitif ev hesabı açtıramayacak. Bununlar birlikte ev hesabına uyumlu ödeme yapmayanlar sistemden çıkarılacak

– Konut elde etmek için uygulamaya katılanlar aylık ödeme planında bir dönem içerisinde her ne sebep olursa olsun en fazla 3 kez ödemeyi yapmayabilecek.

– Aylık ödemelere ilişkin daha aşağı sınır 250 lira, üst sınır 2 bin 500 lira olarak belirlendi. Lakin ilerleyen dönemde daha aşağı ve üst hudut tutarının esnetilmesi ön görülüyor.

– Konut hesabı açıp birikim yapanlar, evlerini aldıklarında azami 20 bin TL devlet katkısından yararlanabilecek.

ILK ÖDEMELER NE VAKIT BAŞLAYACAK?

Uygulamanın başladığı Mayıs 2016 tarihi dikkate alındığında, konut hesaplarında biriken paralara birincil devlet katkısı 2019 senesinde ödenmeye başlayacak.

BU SİSTEME GİRENE İKİ YARDIM YENIDEN GELİYOR

‘Ev Hesabı ve Devlet Katkısı’ uygulaması katılanlar 2 destek daha geliyor. Torba yasa tasarısıyla, bu kapsamda alınacak konutların tapu harcında indirim yapılması ve daha düşük kredi faizi imkanı sağlayacak sözleşmelere ilişkin esasların düzenlenmesi için Bakanlar Kurulu’na yetki alınacak… Yani bu sistem bir uçtan bir uca sadece devlet desteği değil bununla beraber karlı bir yatırım şansı yakalamış olacaksınız.