Irak Basra’da ulus binaları kundaklanıyor

Irak Basra'da ulus binaları kundaklanıyor
Irak Basra'da ulus binaları kundaklanıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Irak ’ta bu akşam saatlerinde 3 kere ateşe verilen valilik binası önünde toplan protestocular binayı ele geçirmeleri gerisinde valinin evini yaktı.

Irak bayrakları içeren şahlanmış grup daha sonra, duruşma binası, devlet televizyonu Irakiye TV ile Fırat TV ofisleri, Şii lider Ammar el-Doktor ’in liderliğindeki Hikmet Grubu binası, Şii milis gücü Haşdi Şabi yöneticilerinden Hadi el-Amiri liderliğindeki Bedir Örgütü ’nün, eski başbakan Nuri el-Maliki Başkanlığındaki Davet Partisi, Kays el-Hazali başkanlığındaki Asaib Ehli’l Yargı binasını ve Milletvekili Falih el-Hazali ’nin evini ateşe verdi.

Irak Basra'da kamu binaları kundaklanıyor

GÖSTERİLERDE 3 BIREY HAYATINI KAYBETTİ

Aktivistler, siyasi partilerin binalarını ateşe vermelerini Bedir Örgütü ve bazı siyasi partilerin korumaları göre son bir hafta içersinde 9 göstericinin öldürülmesinin intikamı olduğunu söyledi.
Kentten gelen birincil bilgilere göre bugünkü gösterilerde 3 kişi hayatını kaybetti ve çoğu gösterici de yaralandı.

Irak Basra'da kamu binaları kundaklanıyor

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Basra Operasyon Komutanlığı, alınan bir takım hamle duyumları doğrultusunda bugün saat 15 ’ten ileri bir tarihe değin sokağa çıkma yasağının uygulanacağını duyuru etmişti. Ancak sokağa çıkma yasağı uygulanmadan birkaç dakika önce iptal edildi.

Irak Basra'da kamu binaları kundaklanıyor

Geçen Temmuz ayının 8 ’inde başlayan protesto gösterilerinde 20 ’den fazla kişi hayatını kaybederken, çoğunluğu göstericilerden oluşan 800 ’e yakın kişi yaralandı.