Kılıçdaroğlu ile Görüşen Karamollaoğlu: Yeri Geldiği Vakit Dirsek Teması Olabilir

Kılıçdaroğlu ile Görüşen Karamollaoğlu: Yeri Geldiği Vakit Dirsek Teması Olabilir
Kılıçdaroğlu ile Görüşen Karamollaoğlu: Yeri Geldiği Vakit Dirsek Teması Olabilir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CUMHURİYET Millet Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, lokal seçimler öncesi Saadet Partisi (SP) Lideri Esas Karamollaoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardındaki Kılıçdaroğlu ile birlikte açıklama yapan Karamollaoğlu, “Bu seçimlerde genelde bir ittifakın söz konusu olmadığını, muhtemel olduğu kadar her seçim bölgesinde seçime girme gayreti içinde bulunacağımızı lakin Anadolu’nun dağıtılmış yerlerinde yeri geldiği zaman bir dirsek teması yapılabileceğini daha önce de ifade etmiştim. Bu düşüncemizde tekrar kararlıyız” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte SP Genel Merkezi’nde Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti. İki lider, takriben 1 saat süren ziyarette, lokal seçimlerde ittifak konusunu görüştü. Liderler, ziyaretin ardından kameraların karşısına geçerek tanımlama yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarıyla son derece bereketli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye’nin sorunlarını, iç politikayı, içinde bulunduğu durumları yaklaşık olarak olabildiğince değerlendirdik. Iki Taraflı görüntü alışverişinde bulunduk. Ben ve arkadaşlarım Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KARAMOLLAOĞLU: DİRSEK TEMASI YAPILABİLİR

SP Lideri Karamollaoğlu ise ziyareti nedeniyle Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek şunları söyledi:

“Muhakkak bir seçime gidiyoruz, seçime gittiğimiz atmosferi uzun uzadıya değer biçmek manâlı bir hadise, özellikle siyasetçiler için. Ümidimiz, bu seçimlere sırası gelmişken bir stres olmasın. Her siyasi parti farklı görüşlere sahiptir. Fakat bu farklılık bizim için bir zenginlik olmalı; kamplaşma vesilesi olmamalı kanaatindeyiz. Bu seçimlerde de, daha önceden de ifade etmiştim, genelde bir ittifakın laf konusu olmadığını, olası olduğu kadar biz her tercih bölgesinde seçime girme gayreti içinde bulunacağımızı fakat geçmişte söylediğim gibi, Anadolu’nun değişik yerlerinde yeri geldiği vakit bir dirsek teması yapılabileceğini açıklama etmiştim. Bu düşüncemizde yine kararlıyız. İnşallah bu seçimler memleketimiz için, milletimiz için bahtı açık olur diyoruz.”

Kılıçdaroğlu ve arkadaşları, açıklamanın gerisinde SP Genel Merkezi’nden ayrıldı.

– Ankara