İzmir’e 41 yeni mektep yapılacak

İzmir'e 41 yeni mektep yapılacak
İzmir'e 41 yeni mektep yapılacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2018-2019 eğitim öğretim yılında, eğitim kalitesi ile okulların maddesel yapılarının arttırılması, öğrencilerin sosyal ve kültürel anlamda desteklenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Kentte eğitim görebilen 786 bin 355 öğrencinin daha güvenli, ekonomik, konforlu ve herkes için erişilebilir olma özelliği bulunan binalarda eğitim görmesi amaçlanıyor. Mektep bahçelerinde yapılacak spor ve sosyal aktivite alanlarıyla eğitimin yanı sıra stresten uzakta, zihinsel ve maddesel olarak mutlu, eğitimli ve faziletli bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor.

YENİLERİ INŞA EDİLECEK

Kentte eğitim veren 29 bin 451 derslikli 2 bin 565 okulun yanına, bu sayının arttırılması ve iyileştirilme yapılması nedeniyle devlet yatırım programına alınan 746 derslikli 41 yeni mektep İzmir’e kazandırılacak. Bu okullardan 15’i, eski okulların yıkılarak yerinde her tarafta yapi edilmesiyle gerçekleştirilecek.

Son yıllarda yapılan yatırımlarla gelişen derslik sayısıyla sınıflardaki öğrenci sayılarında düşüş yaşandı.

2015-2016 eğitim öğretim yılında sınıf başına düşen öğrenci sayısı, okul öncesinde 25’den 23’e, temel eğitimde 31’den 25’e, orta öğretimde ise 30’dan 23’e indi. Yeni yapılacak dersliklerle bu sayının daha da aşağıya indirilmesi hedefleniyor.

“FATİH PROJESİ İLE UYUMLU YAPILAR OLACAK”

İzmir İl Ulusal Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, yaptığı açıklamada, eğitime yapılan yatırımın, insanlığın ve ülkenin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu belirtti.

Kentteki eğitim yatırımlarına siklet verdiklerini, bu kapsamda 41 yeni okulun yapılması için planlanmanın gerçekleştirildiğini aktaran Ömer Yahşi, “İzmir’de sınıf başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı, okullaşma oranı, teknik donanım gibi çoğu alanda ülke ortalamasının üstünde değerlere ulaştık. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında devlet yatırım programı ve il yapım programı dahilinde eğitim öğretime başlayacak olan çok sayıda okulumuz var. İkili eğitimden tekli eğitime dinmek için fazla ciddi bir enerji harcıyoruz. Kentteki okulların tekli eğitime bir an önce geçmesi nedeniyle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bütçe imkanlarını azami düzeyde kullanıyoruz. Yeni okul binalarımız, depreme dayanıklı, modern, engelli erişimine yerinde ve Fatih Projesi ile ahenkli yapılar olarak hizmet verecek. Her şeyin insana ve insan aklına odaklandığı bu çağda, evlatlarımız için ilk önce maddesel koşulları iyileştirerek işe başladık.” dedi.