İYİ Parti’den, İl Başkanlarının İstifası Sonrası Tanımlama: Lokal Seçimlere Dek Hazır Ayla Geleceğiz

İYİ Parti'den, İl Başkanlarının İstifası Sonrası Tanımlama: Lokal Seçimlere Dek Hazır Ayla Geleceğiz
İYİ Parti'den, İl Başkanlarının İstifası Sonrası Tanımlama: Lokal Seçimlere Dek Hazır Ayla Geleceğiz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Genel Merkez’in talebi sonrası gelen istifalarla ilgili, “Genel seçimlerde bir takım il başkanlarımız milletvekili adayı yapabilmek için istifa etmişti. böylece de o illerde il başkanı vekili yer alıyor. Bundan nedeniyle istifaları istenerek atanacak yeni il başkanıyla lokal seçimlere daha hazır hale getirilmesi sağlanacaktır” dedi.

“LOKAL SEÇİMLERE DAHA HAZIR IŞIK HALKASI GETİRİLMESİ SAĞLANACAK”

Seçim bölgesi Kayseri’deki çalışmalarını sürdüren Milletvekili Ataş, Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Parti ve ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ataş, parti il başkanlarının istifasının istenme nedeninin ‘yerel seçimlere hazırlık’ olduğunu açıklama etti. 24 Haziran seçimleri sonrası parti Genel Başkanı Meral Akşener’in parti oylarını istediği çıtaya çıkaramadığı için partiyi genel kurula götürdüğünü, bununla da diğer siyasi liderlere demokrasi dersi verdiğini söyledi. Parti merkezinin 81 il teşkilatlarına gönderdiği İl Başkanlarının istifalarının istenmesi olayının ise bir takım çevreler tarafından yanlış algılandığını açıklama ederek, “Genel seçimlerde bazı il başkanlarımız milletvekili adayı yapabilmek için il başkanlıkların istifa etmişti. böylece de o illerde il başkanı vekili yer alıyor. Bundan dolayı İl Başkanlarının istifası istenerek atanacak yeni il başkanıyla yerel seçimlere daha hazır hale getirilmesi sağlanacaktır” dedi.

İYİ PARTİ KOCAELİ İL YÖNETİMİ DE İSTİFASINI VERDİ

İYİ Parti Genel Merkezi’nin çağrısı üzerine İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Serdar Kaman ve yönetim kurulu üyeleri, partilerinden istifa etti. İYİ Parti’de ülke genelindeki teşkilatlarında yapılacak revizyon için tüm il başkanları ve yönetimlerinin istifası istendi. Kocaeli’deki İYİ Parti yönetimi de bu çağrıya uyup İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri istifa etti. Konuşmasına il başkanı olarak son basın açıklaması olduğunu söyleyerek başlayan Serdar Kaman, İstifa etmemin nedeni bütün ülkede il başkanları yönetimleri ve disiplin kurulu üyelerinin genel merkez kadar istifası istenmiş olmasıdır. Bunun esas nedeni ise yenilenme ihtiyacının doğmuş olmasıdır. Biz de idare olarak istifa ettik. Şu an idare düşmesi için imza topluyoruz. İmza toplanınca dernekler masasına ileteceğim. Idare düşmüş olacak. Ben de bugün itibariyle istifa ediyorum. Önümüzde fakat hafta istifa edenlerin yerine yeni yönetim gelecek. dedi.

“İLÇELERDE DE İSTİFA SÜRECİ YAŞANACAK”

İlçelerde de istifa süreci yaşanacağını belirten Kaman, İlçelerde oysa yenilenme prosedürleri bambaşka olacak. İl başkanları tamamlandıktan daha sonra ilçeler değişecek. Bazı ilçeler görevine devam edecektir. Lokal seçimlere yenilenmiş olarak gireceğiz. İnşallah yapılan bu çabalar emekler ayrıca partimize keza de Türkiye’mize şanslı olur. diye konuştu.