İngiliz Süpürge Üreticisi Dyson’ın Elektrikli Otomobili 2021’de Yola Çıkacak

İngiliz Süpürge Üreticisi Dyson'ın Elektrikli Otomobili 2021'de Yola Çıkacak
İngiliz Süpürge Üreticisi Dyson'ın Elektrikli Otomobili 2021'de Yola Çıkacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiliz süpürge devi Dyson’ın elektrikli otomobili hakkında teferruat gelmeye başladı. Demin bir prototip aşamasında olan aracın, 2021 yılında satışa çıkacağı belirtiliyor. Süpürge sektörüne birçok buluş getiren markanın üreteceği araba otonom sürüşü destekleyecek. Şirket kaynakları, Dyson’ın elektrikli otomobilinin premium markalara rakip olacağını kaydediyor.

ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE DEVİ OTOMOBIL ÜRETTİ

Ürettiği torbasız elektrikli süpürgelerle belli İngiliz alıcı elektroniği markası Dyson’ın, geçtiğimiz yılın sonunda duyurduğu elektrikli arabulucu hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Habertürk’ten Yiğitcan Yıldız’ı haberine kadar, Dyson’ın elektrikli otomobili 2021’de yollara çıkacak.

HAVAALANINDA 17 KM’LİK TEST PARKURU KURULDU

Şirketin bu kapsamda kurulan otomotiv birimi, İngiltere’nin güneyindeki eski bir havaalanında konumlandırılmış durumda. Söz konusu merkezde 17 kilometre uzunluğunda bir deneme parkuru yer alıyor. Projede yaklaşık bin birey çalışırken, bunların 600’den fazlasının ise yeni istihdam edildiği belirtildi.

ÜSTTEKI SEGMENT BİR MODEL OLACAK

Otomotiv ekiplerinin sürekli büyümeye devam ettiğini vurgulayan Dyson CEO’su Jim Rowan, “Araba projemizde bir sonraki evreye geçtik. Verdiğimiz sözleri yetişmek için çalışıyoruz” dedi. Dyson’ın kendi sektöründeki premium konumunu andıran şirkete yakın kaynaklar, elektrikli aracın da benzer şekilde üst segment olacağını aktardı. Zaten şirketin kurucusu James Dyson’ın, “Üreteceğimiz model çok radikal olacak” şeklindeki beyanı da bu tezi destekler nitelikte.

2.6 MİLYAR DOLAR YATIRDI

Gelen bilgiler aralarında Dyson’ın elektrikli otomobilinin otonom, yani şoförsüz sürüş teknolojisine sahip olacağı da var. Uzmanlar Dyson’ın bir süredir batarya teknolojisine yatırım yaptığını belirterek, şirketin elektrikli araba rekabetinde elinin kuvvetli olduğunu kaydediyor. Otomotiv bölümüne bugüne değin 2.6 milyar dolar yatırım yapan Dyson, geçen sene cirosunu yüzde 40 artışla 6.28 milyar dolara, karını da yüzde 30’un üstünde bir artışla 1.44 milyar dolara taşıdı.