İstanbul-İzmir Arası Gezi Süresi 9 Saatten 3,5 Saate İnecek

İstanbul-İzmir Arası Gezi Süresi 9 Saatten 3,5 Saate İnecek
İstanbul-İzmir Arası Gezi Süresi 9 Saatten 3,5 Saate İnecek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir ile İstanbul arasındaki yolculuğu 9 saatten 3,5 saate indirecek otoyol projesinde, İzmir ve Manisa’yı birbirine bağlayan Kemalpaşa-Saruhanlı etabı ulaşıma açıldı.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu yap-işlet-devret projesinde İzmir’deki Kemalpaşa Kavşağı ile Manisa’daki Saruhanlı Kavşağı arasındaki 49 kilometrelik bölüm, bugün kullanıma sunuldu. Bu etapla birlikte benzer güzergahta ortalama 1 saat süren gezi, yaklaşık 35 dakikaya indi.

“SÜRENİN KISALMASI FAZLA İŞİMİZE YARAYACAK”

Otoyolu kullanan sürücülerden Kadir Şimşek, bununla beraber yola çıktıkları ve eski yolu kullanan arkadaşıyla telefonla görüştüğünü belirterek, “Demin Saruhanlı’ya girmemiş. Aramızda yaklaşık 20 dakikalık fark oluşmuş. Yol fantastik yakınlaşmış. Evvelden ışıklarda, büyük kasaba içinde çok fazla zaman kaybediyorduk.” dedi.

Sibel Karakullukçu ise otoyolu çok beğendiğini, en kısa zamanda diğer etapların da kullanıma açılmasını istediğini belirtti. Motosiklet sürücüsü Onat Selçuk ise “Motosiklet için asfalt çok kayda değer. Sarsılmadan gezi ettim. Sürenin kısalması çok işimize yarayacak. 5-6 saatten pozitif süren yolculuğun 3,5 saate inmesi fazla hoş.” diye konuştu.

“DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ”

Bursa’dan İzmir’e geldiğini gösteren TIR sürücüsü Oktay Ömeroğlu da yolu çok beğendiğini ifade etti. Ömeroğlu, “Tesadüfen yola girdik ama iyi ama girmişiz. Böyle bir yolu deneyimleme fırsatı yakaladık. Ağır vasıta şoförleri olarak bu yolu kullanmamız büyük bir fayda. Yolun tamamının açılmasını dört gözle bekliyoruz. Çünkü aralıksız yollardayız. Tehlikesiz sürüş bizim için fazla kayda değer.” biçiminde konuştu.

İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil 384 kilometresi otoyol, 49 kilometresi temas yolu edinmek üzere toplam 433 kilometre uzunluğundaki proje, Anadolu Otoyolu üzerindeki Gebze Köprülü Kavşağı’ndan 2,5 kilometre sonradan bir köprülü kavşakla başlayarak İzmir Çevre Yolu üzerindeki Otogar Kavşağı’nda son buluyor.