Hurda Parçalarından Güneş Enerjisi ve Elektrikle Çalışan Araba Yaptı

Hurda Parçalarından Güneş Enerjisi ve Elektrikle Çalışan Araba Yaptı
Hurda Parçalarından Güneş Enerjisi ve Elektrikle Çalışan Araba Yaptı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrik ve elektronik mühendisi 30 yaşındaki Muhammed Abdo, araba yapma hayalini Türkiye’de gerçekleştirdi. 4 sene önce hayalindeki otomobili yapmak için harekete geçen Abdo, sanayi sitesindeki meslek yerlerinde tembel duran malzemeleri toplayıp çift şahsiyet güneş enerjisi ve elektrikle çalışabilen bir otomobil yaptı.

ARACA KIZININ ADINI VERDİ

Abdo, yağmur sensörü, müzik çalar, geri dönüş sistemi, açılır kapanır ayna, navigasyon gibi çok sayıda özelliğin yer aldığı araca, 2 yaşındaki kızı “Sinar”ın adını verdi. Vasıta saatte 70 kilometre hıza ulaşabiliyor.

GÜNEŞ ENERJİSİ VE ELEKTRİKLE ÇALIŞIYOR

Abdo’nun kendi imkanlarıyla yaptığı paneller bir uçtan bir uca güneş enerjisiyle çalışan araba, elektrikle de yol alabiliyor. Bir pil ile 70 kilometrelik menzile sahip aracın pili 4 saate her yerde çok miktar edilebiliyor.

ÇOCUKLUK HAYALİYDİ

Abdo, ülkesindeki iç savaş dolayısıyla 2011 yılında ailesiyle Türkiye’ye geldiklerini belirtti. Yaşamlarını sürdürdükleri Hatay’da 2 sene her tarafında iş bulamadığını anlatan Abdo, çocukluğundan beri gerçek dışı olan otomobili yapmaya karar verdiğini ve arabulucu tamamladıktan daha sonra trafiğe çıkarmaya başladığını söyledi.

4 BİN DOLARA MÜLK OLDU

Otomobili evinde oluşturduğu atölyede yaptığına değinen Abdo, “İki karakter otomobilin bir ileri ve geri vitesi bulunuyor. İçinde müzik sitemi de var. Araba bana takriben 4 bin dolara mülk oldu. Imkan sağlanırsa ve süratli imal yapabilirsem otomobili daha yerinde fiyata mal edebilir ve bundan daha pozitif kişinin faydalanmasını sağlayabilirim.” dedi. Abdo, yeni bir otomobilin yapımına başladığını sözlerine ekledi.

Muhammed Abdo’nun yaptığı otomobilden görüntüler;