İnşaat Sektörünün Yaptığı Dev Kampanyada Konut Alacaklar İçin Yüzde 35’e Varan İndirim Yapılacak

İnşaat Sektörünün Yaptığı Dev Kampanyada Konut Alacaklar İçin Yüzde 35'e Varan İndirim Yapılacak
İnşaat Sektörünün Yaptığı Dev Kampanyada Konut Alacaklar İçin Yüzde 35'e Varan İndirim Yapılacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, gayrimenkul alanındaki kampanya kapsamında, projelerin satış fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılacağını ve 120 ay vade uygulanacağını bildirdi.

KAMPANYA 31 EKİM’E KADAR SÜRECEK

Konuttaki dev kampanyanın tanıtım töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Kampanya 29 Ağustos’ta başlayacak. 31 Ekim’e kadar sürecek. Şimdi stok noktasında, net bir rakam veya bir stok sayısı var mıdır derseniz ya da stoğu neye kadar belirliyorsunuz? Bu gösterme açısına yan. Bu kampanya 100 bin konutu içeriyor.

KAMPANYA 100 BİN KONUTU İÇERİYOR

100 bin konutta da kota var. Yani takriben yüzde 25’i dek. Bağlı bunu inşallah sektör temsilcilerimiz arttıracaktır. Bugün buradan sözünü alırız inşallah. Şu anki kampanya şartları 100 bin ev ve bunun takriben yüzde 25’i diye düşünebiliriz.”

6 AY SONRADAN PEŞİN ÖDEYENE YÜZDE 35 İNDİRİM SAĞLANACAK

Kampanyada en çok dikkat çeken kısım ise vatandaşın döviz veya altından gayrimenkule yönlendirilmesi. Peşinat tutarının döviz ya da altın cinsinden yatırılması durumunda o günün Merkez Bankası kuru dikkate alınacak. Kampanyada alıcıya 6 ay sonradan peşin öderse yüzde 35, 12 ayda ise 25 indirim sağlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “Minimum yüzde 10 peşinat alınacak. Bu peşinatla alakalı, bugün dövizde ya da altında yatırımını değerlendiren vatandaşımızla alakalı şöyle bir durum laf konusu. Altını ve dövizi bugünkü kurdan neyse bu kur bir kenara koyulacak ve süreç içerisinde diyelim ki dövize ve altına yükselme geldi, bu çoğalma kadar daire fiyatından bedel düşülecek. Dolayısıyla hiç kimsenin şu saatte dövizini, altınını kenarda tutmasını gerektiren bir şart söz konusu değil.”

ÖRNEĞIN 1 MİLYON LİRALIK BİR DAİREDE İNDİRİM NASIL OLACAK

Dairenin fiyatı: 1 milyon lira

Kesilmiş fiyat: 900 bin lira

Peşinat: 90 bin lira

Aylık taksit: 7.673 lira

Borcun 12. ayda kapanması seçeneği

İndirim oranı: Yüzde 55