Konutta Dev Kampanya Başladı, Bakan ‘Döviz Kuru Bugünkü Kurdan Hesaplanacak’ Dedi

Konutta Dev Kampanya Başladı, Bakan 'Döviz Kuru Bugünkü Kurdan Hesaplanacak' Dedi
Konutta Dev Kampanya Başladı, Bakan 'Döviz Kuru Bugünkü Kurdan Hesaplanacak' Dedi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gayrimenkul sektörü, Türkiye’nin geleceğine ve enerjik ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak bugün tarihi bir kampanyaya daha imza attı. Konuttaki dev kampanya bugün başladı. Tanıtım töreninde konuşan Çevre Bakanı Murat Kurum “Vatandaşın kenarda döviz tutmasına gerek yok. Kur, bugünkü kurdan hesaplanacak” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum şunları söyledi:

“YURTTAŞ YÜZDE 20 DEĞIL, YÜZDE 10 PEŞİNAT VERECEK”

29 Ağustos’ta başlayacak ve 31 Ekim’e dek sürecek kampanyaya tüm inşaat firmaları takviye veriyor. Faizin 0.98’e çekildiği kampanyada yurttaş yüzde 20 yok yüzde 10 peşinat verecek.

“TOKİ BORCUNU ÖDEYENE YÜZDE 24 İNDİRİM KAMPANYASI BAŞLATTI”

Ülkemizin içine sokulmak istendiği idareli kuşatmakta aleyhinde yeni kampanya başlatıyoruz. TOKİ borcunu ödeyene takriben yüzde 24 indirim kampanyası başlattı. Bu da devletimizin yaptığı fedakarlıklardan birinin göstergesi.

“KİMSENİN DÖVİZİNİ, KENARDA TUTMASINA LÜZUM YOK”

Asgari yüzde 10 peşinat alınacak. Bu peşinatla alakalı, bugün dövizde veya aşağıda yatırımını değerlendiren vatandaşımızla alakalı şöyle bir koşul laf konusu. Altını ve dövizi bugünkü kurdan neyse bu kur bir kenara koyulacak ve işlem içerisinde diyelim ancak dövize ve altına artış geldi, bu artış kadar daire fiyatından değerinde düşülecek. Dolayısıyla hiç kimsenin şu saatte dövizini, altınını kenarda tutmasını gerektiren bir koşul laf konusu yok.

“BU KAMPANYA 100 BİN KONUTU İÇERİYOR”

“Hemen stok noktasında, net bir rakam ya da bir stok sayısı var mıdır derseniz veya stoğu neye göre belirliyorsunuz? Bu manzara açısına alt. Bu kampanya 100 bin konutu içeriyor. 100 bin konutta da kota var. Yani yaklaşık yüzde 25’i dek. Bağlı bunu inşallah sektör temsilcilerimiz arttıracaktır. Bugün buradan sözünü alırız inşallah. Şu anki kampanya şartları 100 bin konut ve bunun takriben yüzde 25’i diye düşünebiliriz.”

Kampanyada birincil detaylar şu şekilde:

-Proje satmak fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılacak.

-ABD menşeili mahsul kullanılmayacak.

-Kampanyaya tüm sektör temsilcileri takviye veriyor.

-Daha önceki kampanyada faiz indirimi 500 bin TL’ye değin olan kredilerde geçerliydi bu böyle bir sefer limit olmayacak.

400 BİN LİRALIK ÖRNEK:

Kurum’un toplantıda misal olarak gösterdiği ödeme tablosu

Ev Alacaklar İçin Büyük Fırsat! Konutta Dev Kampanya Bugün BaşlıyorEv Alacaklar İçin Büyük Fırsat! Konutta Dev Kampanya Bugün Başlıyor