İmar Barışı’na 4 milyon dilekçe

İmar Barışı'na 4 milyon dilekçe
İmar Barışı'na 4 milyon dilekçe
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

af

İmar Barışı ’nda bugüne dek 4 milyon başvuru yapıldığını, beklentilerinin 13 milyon olduğunu gösteren Bakan Kurum, 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yeni firari yapılar saptama edildiğini bunlara da katiyen müsaade etmeyeceklerini açıkladı.

“HEDEFİMİZ 13 MİLYON BAŞVURU”

Bakan Kurum, “Bizim bakanlığımızın hükümetimizin iyi niyetle çıkardığı 31 Aralık 2017 tarihine kadar olan yapıları ilgilendiren bir yasa. Bu yasada bundan önce yapılmış firari, mağdur olmuş tekrar bir şekilde burada yaşıyor, ama, iskan noktasında, elektrik su noktasında sıkıntıları olan vatandaşlarımızın sıkıntılarını tamir etmek namına çıkarılmış bir yasa. Bu yasadan bugüne dek 4 milyon birey başvurdu, 2 milyar TL ’nin üzerinde de bir dilekçe bedeli söz konusu fakat beklentimiz 13 milyon başvuru. Bu daha önce de açıklama ettiğim gibi 31 Aralık 2017 tarihine kadar olan yapıları ilgilendiriyor.” dedi.

MUĞLA’DA 630 KAÇAK YAPI

Bakan Kurum, imar barışının 2017 yılı sonuna kadar olan yapıları kapsadığını, fakat Muğla ’da bu tarihten sonra yapılan incelemelerde 630 firari yapı tespit edildiğini söyledi. Kurum, “Ama görüyoruz oysa, mesela Muğla ilimizde bizim denetleme elamanlarımızın yaptığı incelemede, Fethiye ’de 236, Köyceğiz ’de 105, Marmaris ’te 89, Datça ’da 77, Menteşe ’de 84, Bodrum ’da 8, Milas ’ta 11, Ortaca ’da 3, Ula ’da 6, Dalaman ’da bir edinmek üzere şu an 15-20 günde saptama edilen sayı 630 adet İmar Barışı ’na uymayan yeni kaçak inşa yapılıyor.” dedi.

“YENİ FIRARI YAPILARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

2017 tarihinden sonra yapılan kaçak yapıların İmar Barışı zarfında başvuruları yapılması, paralarının yatırılması durumunda bile elbette müsaade edilmeyeceğini ve yatırılan paraların devlete irad kaydedileceğini söyleyen Bakan Kurum, “Buradan ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımızı, ayrıca de ilçe belediye başkanlarımız ile konuştuk. Onlara bu kaçak yapıların yıkılması talimatını verdik ve bu kaçak yapılar yıkılacak. Bu yapılar İmar Barışı ’na başvursa, tescil belgesi alsa, parasını yatırsa dahi bu barıştan yararlanamayacaklar. Bunu vatandaşlarımızın net bir şekilde bilmesini istiyoruz. Yatırdıkları bir layık varsa, imar barışına bu konu uymuyorsa bu layık de devletimize irat kaydedilecek. Bunları da bilmelerini isteriz. Sahadaki uygulamamız ise ilgili belediyelerimiz göre valilik koordinesinde bunların hepsi yıkılacak. Yeni kaçak inşa yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bunu edenlerle ilişkin de kanuni işlemler neyse, bu işlemler Bakanlığımız nezdinde yapılacak ve takipleri yapılacak. Bunları da herkesin açık ve net bilmesini istiyoruz. Buradan keza vatandaşlarımıza, ayrıca de Belediyelerimize çağrıda bulunuyorum. Bu yapıları yapanlara cezai işlem neyse yapılacaktır. Belediyelerimiz de bunlara müsaade etmesin. Etmesi halinde de onlara ilişkin gereken neyse bunları yapacağımızı yeniden tasvir etmek istiyorum.” dedi.

Bakan Kurum, Muğla ’da Marmaris ’te Mavi Kart uygulaması, Köyceğiz ’de Mesire alanı, Ortaca Dalyan ’da tekne ile kanal ve Dalyan ağzı kumsalında incelemede bulunacak. Tedavileri tamamlanan caretta caratta deniz kaplumbağalarının denize bırakılması programına katılacak ve akşam de genel bir değerlendirme toplantısı yapacak.