Rumların Türk ajanı 16 günde 201 resim çekti

Rumların Türk ajanı 16 günde 201 resim çekti
Rumların Türk ajanı 16 günde 201 resim çekti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti polisi, Rumlarla iş birliği yaptığını tespit ettiği Mehmet Besimoğlu’nu peşine düşüp takip etmeye başladı. Besimoğlu’nun Rumlarla yaptığı mülâkat ve buluşmalar kayda alındı.

SUÇÜSTÜ OPERASYON

Besimoğlu, en son Gazimağusa Surlariçi’ne bu vesileyle, takip edildi. Canbulat Müzesi’nin surlarına meydana çıkan Besimoğlu, bir köşeye çekilip, Gazimağusa Limanı’ndaki askeri birlik ile askerlerin dijital makineyle fotoğraflarını çekmeye başladı.

Bu sırada operasyonu başlatan polis ekipleri, Besimoğlu’nu yakaladı. Polis merkezine götürülen Besimoğlu’nun makinesinde yapılan incelemede, askerlerle birliğin fotoğrafları bulundu.

RUM İÇİN ÇALIŞTIĞINI İTİRAF ETTİ

Mehmet Besimoğlu, polis merkezindeki birincil ifadesinde, Gazimağusa Limanı’ndaki askerler ile birliğin fotoğraflarını, ismini söylemediği Rum’a atamak üzere çektiğini itiraf etti.

Üzerinde Rum hattı yer alan Besimoğlu’nun, adı az önce öğrenilemeyen Rum ile aralıksız telefonda konuştuğu da kayda alındı. ‘Casusluk’ suçlamasıyla tutuklanan Mehmet Besimoğlu’nun evinde yapılan aramada; cep telefonları, dijital fotoğraf makineleri ve dizüstü bilgisayarlar bulundu.

RUM CASUS ARADI

Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılan Mehmet Besimoğlu ile ilgili araştırmacı polis yeni bilgilere ulaştı.

Besimoğlu’nun, 16 günde asker ve askeri birliklere ait 201 resim çektiği, bunları da irtibatta olduğu Rum ajana teslim ettiği tespit edildi.

Hem, şüphelinin telefonunun, tutuklandıktan sonra da irtibatta olduğu Rum ajan tarafından arandığı belirlendi. ‘Rumlara casusluk yaptığı’ iddiasıyla tutuklanan Mehmet Besimoğlu hakkındaki soruşturmanın derinleştirilerek devam ettirilmesine karar verildi.