İlkel teleferik ile ahirete gezi

İlkel teleferik ile ahirete gezi
İlkel teleferik ile ahirete gezi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize’nin Çayeli ilçesi, Kemer Köyü’nde önceki yıllarda yapımına başlanan semt yolunun komşuların arazi vermemesi yüzünden yarım kalması yıllar sonra bir cenazenin Karadeniz usulü ilkel teleferikle taşınmasına niçin oldu.

Rize’nin Çayeli ilçesi Kemer Köyünde ölüm eden Hikmet Kadıoğlu akrabaları tarafında ilkel teleferikle aile kabristanlığına taşındı. Cenaze namazını şehir halkı merkezinde kılan Kadıoğlu’nun yakınları, defin işlemi için köye vardığında takriben 500 metre bakımlı ve tepe eski patika yoldan cenazeyi taşımakta güçlük çektiler. Bunun üstüne kabristanlığa çıkan bir ilkel teleferiğin kullanılması kararlaştırıldı. Arasında istişare eden akrabalar bu yolu deneyerek kabristanlığa ulaştı ve defin işlemini gerçekleştirdi.

Zorlu ve huzursuz bir taşımanın gerisinde açıklamada bulunan Kadıoğlu’nun yakınları, “Yıllar önce devlet göre söz konusu alana araç yolu yapımına başlandı ancak bir kısım komşular arazilerinin bir bölümünü verdi. Bazı komşuların ise arazi vermemesinden nedeniyle yol yarım kaldı. Bizde dar patika yoldan bu cenazemizin taşınmasının zorlama olacağını düşünerek ilkel teleferik aracılığıyla taşımayı düşündük. Allaha şükür herhangi bir sorun yaşamadık. Geçmişte yaşanan bu olaydan dolayı komşularımıza gücenmiş değiliz, katiyen bir husumet içerisinde de olmadık. Fakat keşke bugünlerimizi de düşünerek arazi konusunda azıcık daha hassas davranabilsek. Dileriz fakat bundan sonraki süreçte bu eksiklik giderilir. Amcamız sağlığında evine yıllarca bu teleferikle ulaşım sağladı ve cenazesini de, bu ilkel teleferikle taşınmak zorunda kalındı. Kadıoğlu ailesi ve mahalleli olarak devletimizden bu konuya el atmasını bekliyoruz” dediler.