İçişleri Bakanı Asilzade: ‘245 Bin 300 Suriyeli Kardeşimiz 2 Yılda Geri Döndü’

İçişleri Bakanı Asilzade: '245 Bin 300 Suriyeli Kardeşimiz 2 Yılda Geri Döndü'
İçişleri Bakanı Asilzade: '245 Bin 300 Suriyeli Kardeşimiz 2 Yılda Geri Döndü'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 245 bin 300 Suriye vatandaşının 2 yılda ülkelerine geri döndüğünü açıkladı.

Bakan Soylu, 3 bin 695 Suriyeli mültecinin barındığı Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki geçici barınma merkezini ziyaret etti. Bakan Aristokrat, mültecilerle bir araya geldiği ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, 245 bin 300 Suriye vatandaşının 2 yılda ülkelerine geri döndüğünü belirtti. Sosyolojik açıdan en kayda değer göç olaylarından birisi ile aleyhinde karşıya olunduğunu açıklayan Bakan Soylu, “Bu halk müziği tarihi başarının altına imza atmıştır. Bugün de yine aynı mesele, İdlib ve çevresinde oluşturulmaya çalışılıyor. Devletimiz bu konudaki tavrını hem toplantılarde keza dünyaya seslenmelerinde ayrıca de değerlendirmelerinde açık açık ortaya koymaktadır. Bizim derdimiz insaniyettir. Bundan vazgeçmeyeceğiz. Burada oradan başlayacak bir göç dalgasının da sorumluluğu bize ait değildir. Açık ve net. Zorunlu tedbirlerimizi aldığımızı anlatmak isteriz. İnanıyoruz fakat bundan böyle bu dünyayı da, Türkiye’yi de, orada yaşayan insanları da zora sokan bu tutum modellerinden vazgeçilsin isteriz. Umudumuz odur ama vazgeçilecektir” dedi.

Dünyada baskı uygulamak isteyen ülkelerin arenasının mazlum insanların memleketleri olmaması gerektiğini ifade eden Bakan Aristokrat, “Burada zor sadece tabanca ve para ile sağlanabilecek bir hadise değildir. Gücü veren Allah’tır. Sabırla üzerimize düşeni gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Başarılı bir göç yönetimi ortaya koyduk. Bunu çıkar sağlamak isteyenler oldu. ve biz kurtuluş mücadelesinde hangi milletlerin kollarındaki bilezikleri satarak gönderdiklerini biliyoruz. Geçmişimizi unutmadık, asil bir milletiz. Yardım edenleri unutmayız” diye konuştu.

Bakan Asilzade, gittikleri tüm uluslararası toplantılarda güya büyük ülkelerin temsilcilerinin Suriye meselesi konuşulduğu zaman başlarının öne eğik olduğunu vurgulayarak, “İşin tiyatrosundalar. Bunu herkes biliyor. Bizim tüm Avrupa adeta 5’te 1’imiz dek bütün Avrupa topraklarına yayılmış olan Suriyeli göçmenler konusunda aldıkları tavırlar ortadadır. Bizim sadece kendi sınırlarımızda değil, hudut ötesinde ortaya koyduğumuz irade de ortadadır. Bu işlem kesinlikle açlık ettiğimiz ölçüce neticelenecektir. Orada huzur ortamı olduğu itibaren nasıl Fırat Kalkanı bölgesinde geri dönüş laf konusu olmuşsa, aynı şekilde oradaki her huzura kavuşulan bölgede geri dönüş olacaktır” dedi. – HATAY