Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Rusya’ya gidiyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Rusya'ya gidiyor
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Rusya'ya gidiyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a bir mektup yazdı. Bu mektubu ise Rusya Federasyonu Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko iletti.

Pyeongyang ’da Kuzey Kore lideri Kim’le bir araya gelen Matviyenko, “Kim, Rusya ’yı ziyaret etme konusunda hazırlanmış ve hevesli olduğunu doğruladı. Ziyareti geciktirmek istemediğini belirtti. Ziyaretin saati ve yeriyle ilgili incelemeler diplomatik kanallar yoluyla artık başlayacak.” dedi.

İKİ ÜLKENİN YAKLAŞIMLARI BENZER

Kim ’in Putin’le görüşmesinin kendisi için çok manâlı olduğunu söylediğini aktaran Matviyenko, “Kim, işbirliği stratejisi ve imkanlarının yanı sıra uluslar arası gündemdeki kayda değer konuları konuşmaları gerektiğini söyledi.” diye konuştu.

öte taraftan Matviyenko, Putin’in mektubunu Kim’e ilettiğini vurguladı fakat mektubun içeriği hakkında bilgi vermedi. Matviyenko’nun aktardığına göre 1 saatten artı süren görüşmede Kim, Kore yarımadasındaki nükleer sorununun çözümü konusunda Rusya ’nn fazla kayda değer rol oynadığını, iki ülkenin yaklaşımlarının ayni olduğunu söyledi.

“KİM, MOSKOVA İLE DOSTLUĞU SÜRDÜRECEK”

Kim, ayrıca Rusya ile arkadaşlık geleneğini sürdüreceğini ve iki Kore ’nin birleşmesinden yana olduğunu kaydetti. Matviyenko, Kuzey Kore ’nin nükleer silahlardan arındırılması için özendirme edilmesi gerektiğini, ABD ’nin yaptırımlarını artırmasının üzüntü verici olduğunu belirtti.

DOĞU HESAPLI FORUMU ’NA KATILMAYACAK

GIDERKEN Matviyenko, Kim ’in yoğun programı sebebiyle 11-13 Eylül ’de Rusya ’da gerçekleşecek Doğu Ekomik Forumu ’na çok istemesine karşın yoğun programı nedeniyle katılamayacağını, fakat Pyeongyang ’dan 7 şahsiyet bir heyetin geleceğini söyledi.