Halınızı kaldırın! Altında binlerce…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mite (ev tozu akarları), özellikle alerjik bronşit, astım, nefes darlığı gibi hastalıkları tetiklerler. Aynı zamanda bu böceklerin alerjik reaksiyonları tetikleyici etkileri olduğu söylenmektedir.

 Mite ev tozu akarları insanların yaşadıkları kapalı mekânlarda üreme gösterirler.  Özellikle sıcak ortamda yaşamayı sevdikleri için yatak içlerinde daha çok oluşum gösterirler. 

Deri döküntüleri ile beslenen bu akarlardan korunmak için evde bir takım önlemler almak gerekir.

Mite (ev tozu akarlarından) korunmanın yolları…

Halıları kaldırın

Halıların kaldırılması evdeki bu böceklerin oluşumunu engellemede en önemli adımdır. Bu akarlar halının çeşidine bakmadan ve her tür halıda oluşum gösterebilirler.  Evde dokumalı bir halı yerine ince makinede yıkanabilen bir halı tercih edilmelidir.

Hepa filtreli süpürgeler kullanılmalı

Hepa, yüksek etkili bölükçük yakalayıcı anlamına gelmektedir. Hepa filtresi olan ya da süpürdüğünüz kirleri suyun içine alan bir süpürge kullanmak bu oluşumları engelleyecektir.

Evin havasını nemlendirmeyin

Evde buharlı ısıtıcılar kullanmak ev havasını nemlendirmenize neden olacaktır.  Miteler genellikle nemli ortamlarda çoğalır ve ürerler.  Bu nedenle ev ortamındaki nem oranının %50 den az olması gerekir.   Evdeki nem oranını azaltmak için yerleri süpürüp sildikten sonra muhakkak havalandırmalısınız.

Yatak için kılıf kullanın

Miteler (ev tozu akarları) genellikle yatak içinde meydana gelirler. Bu nedenle yatak yorgan ve yastık muhakkak kılıflarla korunmalıdır. Ayrıca bu kılıflar muhakkak haftada bir değiştirilmelidir.

Yatak odasındaki eşyalara dikkat!

Yatak odasının zeminin parke, marley, mermer, seramik gibi kolay temizlenebilir bir malzemeden olması alerjik reaksiyon yaşayan insanların yaşamlarını daha kolay hale getirir. Ayrıca mobilya alımı yaparken tüylü ve kadife kumaşlar yerine deri ve sentetik kumaşlar tercih edilmelidir.