Fatih Terim’den tanıdık olmayan sınırlaması açıklaması

Fatih Terim'den tanıdık olmayan sınırlaması açıklaması
Fatih Terim'den tanıdık olmayan sınırlaması açıklaması
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, akşam antrenmanında basın mesuplarına açıklamalarda bulundu. Yabancı kuralı hakkında konuşan tecrübeli teknik adam, bu kuralın kesintisiz göndeme gelmesinden sıkıldığını dile getirdi. Terim’in açıklamaları şu şekilde:  “Tanıdık Olmayan sınırı işinden sıkıldım, gerçekten sıkıldım. Bu işin çıkmasında, uygulanmasında ben varım. Emeği geçenlerden biriyim. Çok da enkaz, beraber çalıştığımız idareci arkadaşlarla o gün çok nettik. Bugün ne oldu da buna dönüldü? Bu kaide 14 yabancı kuralı değil, bu kural 14 Türk kuralı. Siz 14 Türk almak zorundasınız, 14 tanıdık olmayan elde etmek zorunda değilsiniz. İsterseniz hiç yabancı almazsınız.”
“Avrupa Kupaları’nda takımlarımızın rakipleriyle başa çıkması için, onların 20 yabancısı vardı deniyordu, hileli rekabeti ortaya koyan bir durum vardı, buna da asistan oldum. O gün ne yaptıysam, bugün benzer yerdeyim. Yüksek rakamlı Türk oyuncular stabile oldu. Türk oyuncuların Avrupa’yı seçeceğini düşünmüştük, bugün Avrupa’da oynayan Türk oyuncu sayısı daha artı. Türk Milli Takımı’nın sorumlusu bendim, yabancı serbest olmalı, dünyada yasaklanmış kalmadı dedim. “
“Avrupa Şampiyonası’na gittik. Bazı şeyler olmasaydı, Dünya Kupası’na gider miydik? Ben giderdik diyorum, siz isterseniz yok deyin. Kulüplerimizin başarısında payı olmadı mı? Olmuştur illaki.”