Eskişehir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu Verildi

Eskişehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu Verildi
Eskişehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu Verildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Ağustos Galibiyet Bayramı’nın 96’ncı sene dönümü kutlamaları kapsamında, Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, kentteki bir otelde resepsiyon verdi.

Vali Çakacak ve eşi Kevser Çakacak davetlileri kapıda karşıladı. Resepsiyon davetine; Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, vali yardımcıları, askeri erkan, kaymakamlar, ulus kurum ve kuruluşların üstteki seviye yetkilileri, şehit aileleri ve gaziler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, meslek adamları ve milli sporcular katıldı.

30 Ağustos Galibiyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katılan konuklarına teşekkürlerini ileten Vali Çakacak, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıl dönümünde, bu büyük zaferi bir bayram olarak kutlamanın gurur ve coşkusunu daima birlikte yaşıyoruz. Bu özel gecede davetimize icabet edip, zaferimizin coşkusuna iki taraflı olan herkese teşekkürlerimi sunuyor, saygıyla selamlıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bu zaferi, kibir ve coşku ile yaşamamızı sağlayan Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman tabanca arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’mızın isimsiz kahramanlarını ve gazilerimizi ebedi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Her milletin hayatında kayda değer tarihler vardır. Ağustos ayı da Türk tarihinde bir dönüm noktasıdır. 26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan ve onun şanlı ordusu, Bizans İmparatorluğu’na karşısında kazandıkları parlak bir zaferle Anadolu’nun kapılarını sonuna kadar açmış, Malazgirt Zaferi ile bu topraklar kıyamete değin Türk Milleti’ne vatan olmuştur. Önce Selçuklu ardından da Osmanlı Devleti ile Anadolu’yu yeryüzünün cennet bir köşesine çeviren şanlı ecdadımız, bu topraklarda adaleti, huzuru, kardeşliği, birlik ve beraberliği baskın kılarak; her renkten, her ırktan, her dinden ve her mezhepten insanın uzlaştırma, refah ve rahat içinde yaşamasını sağlamıştır. 3 kıtada yüzlerce yıl hak ve rahat dağıtan Osmanlı Devleti maalesef 20. yüzyılın başında emperyalist Batılı devletlerin paylaşım planlarının hedefi olmuş ve ne yazık oysa 1. Evren Harbi’nden büyük bir afet ve tükenmişlikle çıkmış, Anadolu emperyalist Batılı devletlerin işgaline açık ayla gelmiştir. İşte bu noktada Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tabanca arkadaşlarının öncülüğünde Kurtuluş Savaşı’nı başlatan Türk Milleti, tüm zorluklara ve imkansızlıklara karşın genci – yaşlısı, erkeği – kadını, doğulusu – batılısı, şehirlisi – köylüsü bir araya gelerek dünyanın görüp görebileceği en onurlu Kurtuluş Savaşı’nı vermiştir. 26 Ağustos 1922’de başlatılan Büyük Taarruz ile işgalci güçler 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da bozguna uğratılmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruluşunun temeli böylece atılmıştır. Bu ihtişamlı zaferle Anadolu’nun, kıyamete kadar Türk yurdu olacağı tüm dünyaya ilan ve ispat edilmiştir. Nasıl fakat o dönemlerde vatanımız üzerinde kirli emelleri olanlar varsa, şimdilerde de ülkemizi bölmek, karışıklığa itmek isteyen alçak odaklar ve onların benekli maşaları hala var” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Garnizon Komutanı Hv. Org. Gülan ve Milletvekili Günay, 30 Ağustos Başarı Bayramı anısına yapılan pastayı kestikten sonradan davete gelen tüm konuklarla bir bir ilgilenip herkesin 30 Ağustos Başarı Bayramını tebrik etti. – ESKİŞEHİR