Türk Girişimci Yerli İmkanlarla Elektronik Esas Kart Üretti

Türk Girişimci Yerli İmkanlarla Elektronik Esas Kart Üretti
Türk Girişimci Yerli İmkanlarla Elektronik Esas Kart Üretti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da 18 yaşındaki Türk girişimci Ferit Borku, yaklaşık bir milyon liralık yatırım yaparak yerli imkanlarla elektronik belli başlı kart üretti. Borku, amaçlarının tamamen Türkiye’de bir yerli asıl kart markası meydana getirmek olduğunu söyledi.

2 YILLIK ÇALIŞMALAR SONUCUNDA YERLİ ESAS KART ÜRETTİ

Yazılımsal ve teknolojik çalışmalar yapan Borku, kurduğu şirketle yerli ana kart üretmeye karar verdi. Bunun üstüne kendine kaynak yaratıcı Borku, yaklaşık 2 takvim sürecin arkasından kurduğu ekibiyle ana kart üretti.

Borku, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şirketi kurma amaçlarının iyice Türkiye’de bir yerli belli başlı kart markası oluşturmak olduğunu söyledi.

Şirketi kurduktan sonradan birincil aşamada uzman mühendis ekibini Ar-Ge için bir araya getirdiğini belirten Borku, ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde kiraladıkları ofiste bu süreci yürüttüklerini dile getirdi.

“AR-GE ÇALIŞMASI 1 MİLYON LİRAYI BULDU”

Borku, bu ofisteki çalışmaların Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gözetiminde gerçekleştiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Mahsul ortaya çıktıktan sonra tasarımlar bitti, imal gerçekleşti ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu zarfında da kurulan heyetle ürünümüzün tescilini aldık. 436 bin lirası faturalandırılmış, yaklaşık bir milyon lirayı bulan bir Ar-Ge çalışması yaptık. Bunları hiçbir yardım almadan tamamıyla öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Iş, seri imal konusunda geldiğinde kaynak olarak bizim boyumuzu aştı. Bununla ilgili de biz devletten takviye bekliyoruz.”

İSTANBUL’U MERKEZ OLARAK KULLANACAKLAR

Çabuk üretime geçildiği takdirde İstanbul’u merkez olarak kullanacaklarını anlatan Borku, şunları kaydetti:

“Fabrika kurduğumuz takdirde burada bir grafik kart da dahil çoğu elektronik kartın benzer makinelerle üretimini gerçekleştirecek duruma gelebiliriz. Bir ürünün tamamı yerli olamıyor. Dünyada resmileşmiş ticari sistem bunu öngörmüyor. Her şeyi yerli yapacağız diye bir niyetimiz yok fakat en azından bir ürünün yüzdesel olarak en üstteki düzeyini yerli yapabilirsek ülke olarak kara geçmiş olabiliriz. Ülkemizde yerli olarak cep telefonu, bilgisayar ve sanki teknolojik aletleri üreten firmalar var. Bu firmalar yurt dışından ekipman satın alıyorlar. Bir hedefimiz de bu firmalara yerli ürün üretmek.”