Dolar Kritik Seviyenin Altını Fark Etti! İşte Son Rakamlar

Dolar Kritik Seviyenin Altını Fark Etti! İşte Son Rakamlar
Dolar Kritik Seviyenin Altını Fark Etti! İşte Son Rakamlar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün gece saatlerinde 5,27 seviyesine değin düşerek rekor sonrası en az seviyeyi görebilen dolar/TL kuru bugün 5,34’ün üstüne saldırı yapmasının arkasından önemli takviye seviyesi olarak kabul edilen 5,30’un altına geldi. Gün içinde en yüksek 5,3445, asgari 5,2790 seviyelerini gören dolar kuru şu sıralar 5,28 TL’den euro ise 6,04 TL’den operasyon görüyor.

DOLAR ENDEKSİ GERİLEDİ

Doların küresel piyasalarda hafif aşağı yönlü hareketi gelişmekte olan para birimlerine ve dolayısıyla TL’ye takviye oluyor. Risk iştahının, küresel büyümenin yavaşlayacağı ve ABD-Çin ticaret çatışmasına ilişkin endişelerle azalmasıyla son iki operasyon gününde yükselen dolara olan istek, küresel hisse senetlerindeki toparlanmanın ardından düşük kalırken, bir takım Fed üyelerinin faiz artırımlarının sorgulaması satış baskısı getirdi. Bu gelişmelerle dolar endeksi Salı günü gördüğü 96,72 seviyesinden 96,26’ya geriledi.

UZMANLAR TL LEHİNE FİYATLAMANIN DEVAMINI BEKLİYOR

Bir süredir dolar/TL’de 5,30 altına geçiş ricası olduğunu gösteren uzmanlar, kısa vadede TL lehine fiyatlamanın devamını bekliyor. Uzmanlara göre 5,10’lara yakın yerlerde görülebilecek alımlarla kurda baştan yükseliş yaşanması olası.