‘Efsane İndirim’ Döneminde Dolandırıcıların Kurbanı Olabilirsiniz

'Efsane İndirim' Döneminde Dolandırıcıların Kurbanı Olabilirsiniz
'Efsane İndirim' Döneminde Dolandırıcıların Kurbanı Olabilirsiniz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Perakende satış firmaları ve e-ticaret şirketleri, ‘Efsane İndirim’ dolayısıyla giyim, kozmetik ve elektronik gibi farklı alanlara yönlendirilmiş kategorilerde birçok üründe yüzde 80’e varan indirim uygulamaya başlarken “e-ticaret dolandırıcılarına” aleyhinde da itinalı olunması gerekiyor.

Dijital pazarlama konularında eğitim, etkinlik ve mutasyon danışmanlığı hizmetleri sunan ME Consultancy şirketinin kurucusu Murat Erdör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, e-ticaretin gitgide gelişmesiyle her dönemde olduğu gibi “Efsane İndirim” döneminde de sorunlarla karşılaşıldığını söyledi.

GÜVENİLİR OLMAYAN MARKALARA DIKKAT

Erdör, şunları kaydetti: “Vatandaşların parasını alıp mahsul göndermeyen birtakım güvenilir olmayan siteler var. Çoğu marka bu dönemde indirim yaptığı için sanıyoruz ama cümbür cemaat çok indirim yapıyor fakat orada güvenilir olmayan markalara dikkatli olmak gerekiyor. Bunlar her zaman vardı fakat ‘Efsane İndirim’ döneminde daha da fazlalaşıyor çünkü herkes indirim yaptığından bu dönemde daha az dikkati çekiyorlar.”

REFERANSLARI DENETIM EDİN

Vatandaşların, bu dönemde yüksek orandaki indirimlerden şüphelenmeyip güvensiz sitelerden alışveriş yaptığına sinyâl eden Erdör, “Vatandaşlar güvenilir mi, değil mi siteye baksınlar, 3D sistemi var mı, ödeme sitemleri güvenilir mi, referansları sağlam mı kontrol etsinler.” diye konuştu.

“ŞİKAYET EDİLMESİ LAZIM”

PWC Kıdemli Danışmanı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı da “Efsane İndirim”in istismar edilebildiğinin altını çizerek, tüketicilere tedbirli olmaları ve altına imza attıkları şeyleri iyi okumaları uyarısında bulundu.

Güvenilir olmayan internet sitelerinden yapılacak alışverişin vatandaşlara daha pahalıya mülk olabileceğini ifade eden Kazdağlı, “Telefonlardan kontör çalmaktan kredi kartı bilgilerinin çalınmasına kadar giden şeyler var, vadettikleri mahsul gelmeyebilir. E-ticaret siteleriyle ilgili bir sorunla karşılaştıklarında tüketici şikayeti yapılması gerekli. Mutlaka ilgili yerlere üşenmeden bildirilmesi lazım, bu konuda bazı alıcı dernekleri de var. Her güzel görünen şeyin üstüne derhal atlamamak gerekiyor. Güvenilir olmadığı düşünülen sitelere parola verilmemeli, bilgiler paylaşılmamalı.” dedi.