1100 Kiloluk Danayı Alana, 130 Kiloluk Koyun Hediye

1100 Kiloluk Danayı Alana, 130 Kiloluk Koyun Hediye
1100 Kiloluk Danayı Alana, 130 Kiloluk Koyun Hediye
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, Manisa’daki kurban pazarında yaşanan durgunluk, satıcıları üzdü. Kurbanlık satıcıları, birçok kişinin fiyatları sormasına karşın satışların az olmasından yakındı. Satışları çoğaltmak üzere cazip kampanyalarla tip çekmek için tedavi arayanlar da oldu.

DANA ALANA KOYUN HEDIYE

Kurbanlık satan Tahir Kayalı, yetiştirdiği ‘Kral’ isimli, simental cinsi 1100 kiloluk boğayı alana, 130 kiloluk merinos koyunu hediye edeceğini belirtti.

KURBAN REHBERİ DAĞITILDI

Kurban pazarını gezip, hayvan satıcılarıyla buluşan ve çeşitli uyarılarda yer alan Tarım ve Orman Manisa İl Müdür Vekili Metin Öztürk, hazırladıkları ‘kurban rehberi’ni dağıttı. Öztürk, “Manisa’da 11 bin civarında büyükbaş ve 95 bin küçükbaş kurbanlık hayvanımız bulunuyor. Kurban satışlarının yapıldığı yerlerde veterinerler göre kontroller yapılıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da damızlık kadınsı hayvan satışı yasaklanmış. Kurbanlık alacak kişiler, hayvanda kulak küpesinin bulunmasına dikkat etsin. Kulak küpesiyle ilgili bir mobil uygulamamız var. Bu mobil uygulamayla hayvanla ilgili tüm bilgilere ulaşabilecek” dedi.