Erdoğan: Yerel Tercih Kampanyasında Manzara ve Şamata Kirliliği Üretmeyen Kampanya Yürüteceğiz

Erdoğan: Yerel Tercih Kampanyasında Manzara ve Şamata Kirliliği Üretmeyen Kampanya Yürüteceğiz
Erdoğan: Yerel Tercih Kampanyasında Manzara ve Şamata Kirliliği Üretmeyen Kampanya Yürüteceğiz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyası ile ilgili kayda değer açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Gösterme ve gürültü kirliliğine son vereceğiz. Sancak asmayacağız ve belirtilmiş saatler dışarıda otobüs gezdirmeyeceğiz” dedi.

“ŞAMATA VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ YARATICI PROPAGANDA YAPMAYACAĞIZ”

“Her seçim döneminde parti bayraklarıyla afişlerle donatılır. Daha Sonra biz bununla ilgili düzenleme yaptık. Buna rağmen kimse buna riayet etmiyor. Bu kampanya tarzı siyasette baskı gösterisi olarak devam etti. Kitle irtibat imkanlarının sınırlı olduğu dönemlerde bu tarz mazur görülebilirdi ancak günümüzde buna ihtiyaç yok. Bunu çok ilkel buluyoruz. Eski tarz kampanya yöntemleri bundan böyle şehirlerimizi kirleten bir hale geldi. AK Parti olarak 31 Mart 2019 lokal seçim döneminden başlayarak şamata ve bakiş kirliliği yaratici propaganda yöntemlerini terk ediyoruz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

SANCAK VE TERCIH OTOBÜSÜ KULLANIMINA KISITLAMA

“Yalnızca parti teşkilatlarının olduğu yerde ve seçim koordinasyon merkezlerinin olduğu yerde poster bayraklar asılabilir. Hiçbir yerde manzara kirliliğine müsaade edilmeyecek. Belirlenen saatler dışında otobüs dolaştırılmayacak. Böylece partilere ve adaylara fazla önemli maliyet getiren, şehirleri plastiğe ve kağıda boğan savurganlık kaleminden kurtulmuş olacağız.”

SOSYAL MEDYAYA VURGU YAPTI

“Şahsımın Twitter’da 13,5 milyona yaklaştı, dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. İnternet kullanımı yaygınlaşıyor. Vasıta giydirmeleri ve açık hava reklam kanallarını, gazete ve televizyon reklamlarını gürültü ve gösterme yapmadan devam edeceğiz. Bu Nedenle şikayetleri de bütünüyle ortadan kaldırmış olacağız.”