Engelli Yurttaş, Devlet Desteği ile Kurduğu Tavuk Çiftliğinde Siparişlere Yetişemiyor

Engelli Yurttaş, Devlet Desteği ile Kurduğu Tavuk Çiftliğinde Siparişlere Yetişemiyor
Engelli Yurttaş, Devlet Desteği ile Kurduğu Tavuk Çiftliğinde Siparişlere Yetişemiyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaniye’de evinin bahçesine kurduğu kümeste az sayıda tavuk besleyen yüzde 40 işitme engelli Ayşe Konur, Türkiye Iş Kurumundan (İŞKUR) aldığı hibeyle kurduğu çiftlikte hobisini kazanca dönüştürdü.

Hasanbeyli ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi ve yüzde 40 işitme engelli 56 yaşındaki Ayşe Konur, evlerinin bahçesinde keza stres atmak ayrıca de yumurtalarından davranmak için yıllardan beri tavuk besledi. Türkiye Iş Kurumunun engelli bireylere yönelik hibe desteği programını duyan Konur, KOSGEB’in açtığı “girişimcilik” kursuna artan bir şekilde sertifika aldı. daha sonra İŞKUR’a başvuran Konur, 36 bin lira hibeyle dedesinden kalan araziye, içinde 500 tavuk bulunan bir çiftlik kurdu.

GÜNDE 350 YUMURTA ELDE EDİYOR

Tavuk sayısını 6 ay içinde 540’a dek çıkaran Konur, tavuklardan günde sıradan 350 yumurta elde ediyor. Eşi ve bir akrabasıyla çiftlikte tavukların yemini, suyunu veren, bakımlarını yapan ve onlarla çocuğuymuş gibi ilgilenen Konur, her gün büyüyen yumurta talebine yetişmekte güçlük çekiyor. Ayşe Konur, hobisini kazanca dönüştürerek aile bütçesine katkı maddesi sağladığını dile getirdi.

SİPARİŞLERE YETİŞEMİYOR

Tavukların arazilerinde özgürce dolaştığını, tüketicilerin gezen tavuk yumurtalarına yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Konur, “İşlerimiz fazla güzel. Yumurtaya istek fazla yüksek. Şu lahza sipariş yetiştiremiyoruz. Tavuklarımız tamamen doğal ortamda yaşıyor ve besleniyor. bu nedenle yumurtalarına istek oldukça artı. İleri ancak zamanlarda işimi büyütmek ve tavuk sayımı artırmak istiyorum” diye konuştu.

“BÖYLE BİR İŞE VESİLE OLDUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUZ”

İŞKUR Osmaniye İl Müdür Yardımcısı Hacı Akkoyunlu da Ayşe Konur’un “Engelli hibe projesi”ne başvurduğunu ve kurum olarak ona proje hazırlamasında yardım olduklarını anlattı.

Projenin kabul edilmesiyle çalışmalara başlandığını aktaran Akkoyunlu, “Kendisi de akabinde çiftlik projesini hayata geçirdi. Şu an 540 tavuğu var. Hatta taleplere yumurta yetiştiremediğini söylüyor. Biz kurum olarak böyle bir işe vesile olduğumuz için mutluyuz. Engellilerin evlere kapanmak yerine böyle desteklemelerden faydalanıp hayata dönmelerini arzuluyoruz.” ifadesini kullandı.