En Düşük 12 Bin TL Maaşla, Türkiye’den Almanya’ya 10 Bin Emekçi Gidecek! İşte O Meslekler

En Düşük 12 Bin TL Maaşla, Türkiye'den Almanya'ya 10 Bin Emekçi Gidecek! İşte O Meslekler
En Düşük 12 Bin TL Maaşla, Türkiye'den Almanya'ya 10 Bin Emekçi Gidecek! İşte O Meslekler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Takriben 10 yıldır Almanya’da 15 farklı havalimanında faaliyet bildiren OBM İnsan Kaynakları şirketinin yöneticisi Osman Taş, Türkiye’de İŞKUR ile anlaşmaları olduğunu ve Almanya’ya özellikle afiyet, lojistik ve havalimanı yer hizmetleri sektöründe emekçi götürmeyi planladıklarını söyledi. Taş, “Kendi milletime güvendiğim için Almanya’ya emekçi götüreceğiz. Bu işi biz 17 yıldır yapıyoruz ve çoğu ülkeden bugüne kadar birçok işçi götürdük. Oysa kendi milletimi bildiğim için bilinçli olarak Türkiye’den işçi götüreceğiz. Almanya’nın öncelikli olarak bizden talebi, işçilerin vasıflı olmaları. Fakat vasıfsız emekçi de götüreceğiz. Bizler bu talepler doğrultusunda buradan emekçi götüreceğiz. Ama özellikle hemşire, kamyon şoförü, elektrikçi ve kaynakçı konusunda ihtiyaçlar var. Şu lahza en çok hemşire ihtiyacı var. Birincil etapta 80 bin hemşire götürmeyi hedefliyoruz. Sonrasında kaynakçı ve elektrikçi ihtiyacımız var. Onlar da 50 bin civarında olacak. Buradan gidecek işçilerle 18 aylık bir kontrat imzalayacağız” şeklinde konuştu.

“2019’DA ILK OLARAK 5 -10 BİN ARASI EMEKÇI GÖTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Taş, “Başvurularımız başladı. Birincil bilgileri de konsolosluğa verdik zaten, oradan gelecek cevapları bekliyoruz. İnşallah süreç seri olur. 2019’da başlangiçta 5 ila 10 bin arası işçi götürmeyi hedefliyoruz. Gerçekten daha yüksek hedefliyoruz. Ama başvuruların çok yoğun olacağını ve konsolosluktaki işlerin uzayacağını düşünüyorum. O yüzden de sayı 10 bin civarında olacağını düşünüyorum. Tatbik yapacak işçiler, şüphesiz kimseye bir komite parası ödemesin. Biz bu insanları kendi bünyemize alacağımız için bir kuruş para istek etmiyoruz. O yüzden kimseye para kaptırmasınlar. Bizim en büyük sorunumuz bu bir anlamda” İfadelerini kullandı.

“DİL EĞİTİMLERİNİ BİZ VERECEĞİZ, BARINMA İHTİYAÇLARI DA BİZE AİT”

Türkiye’den Almanya’ya götürülecek işçilere bir takım eğitimlerin de verileceğini bildiren Taş, “Almanya’ya gidecek işçilerimiz öncesinde bir dil eğitimine ast tutacağız. Sonrasında onların Almanya’daki barınma ihtiyaçlarını da biz karşılayacağız. bununla birlikte, hesap açmalarında ve sigorta yapmaları konusunda da biz yardımcı oluyoruz. Normalde bu tür işleri Almanya’da kişiler kendisi yapar. Bizim bazı şartlarımız var. Onlardan biri emniyetten temiz kağıdı ve hastaneden sağlık raporu istiyoruz. Ardından evrakları eksiksiz bize getirmelerini istek ediyoruz. Şu lahza Ankara, İstanbul ve Antalya’da ofislerimiz var. Lakin ilerleyen işlem de Eskişehir, İzmir ve Konya’da büro açmayı planlıyoruz” dedi.

“TÜRK EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Projenin Türk ekonomisine katkısından da bahseden Osman Taş, “Bizim bu işimizin Türk ekonomisine katkıları da olacak. Zaten kanunen işçinin aylığının yüzde 50’si Türkiye’ye diğeri de Almanya’ya yatacak. Zaten bu işçiler buradaki ofisimiz üzerinden girişleri yapılacağı için işsizliği de bir anlamda azaltmış olacağız. Sonuçta İŞKUR ile çalışıyoruz. Onların da bize önemli bir katkısı var. Bu anlamda onlara da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“HEMŞİRE MAAŞI 3 BİN EURODAN BAŞLIYOR”

Almanya’daki alıştırma koşullarına da değinen Taş, “Hemşirelerin 3 bin euro maaşı olacak, kamyon şoförlerinin de 2 bin 500 euro fazla mesaileri olacak. Toplamda 4 bin euroyu buluyor. Yer hizmetleri, havalimanı maaşları da 2 bin euroyu buluyor. ‘ dedi.

20-45 YAŞ ARALIĞI BAŞVURU YAPABİLECEK

20-45 yaş aralığında her Türk vatandaşı, afiyet engeli olmadığı sürece ‘www.obm-turkiye.com” adresine girip tatbik formunu doldurarak müracaat edebiliyor.