Yarasa Berberi Görenler Hayrete Düşüyor! Kore’den Traş Olmaya Gelen Var

Yarasa Berberi Görenler Hayrete Düşüyor! Kore'den Traş Olmaya Gelen Var
Yarasa Berberi Görenler Hayrete Düşüyor! Kore'den Traş Olmaya Gelen Var
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya’nın Arifiye ilçesi Fatih Mahallesinde berber dükkanı işleten İsa Demir, taş tekniği ile görenleri hayrete düşürüyor. 1995 yılında arkadaşlarıyla girdiği iddia üstüne meslek yerinin tavanına aparat yaptıran Demir, ayaklarını demir aparata kemerle bağlayıp, koltukta oturan müşterilerini yarasa gibi tıraş ediyor. 15 yıldır müşterilerinin baş döndürücü bakışları aşağı acayip tıraş şeklini sürdüren Demir’e müşterileri göre ‘Yarasa berber’ lakabı takıldı. Sakal tıraşı yapma yeteneği ile Demir, görenleri hayrete düşürüyor.

“AYAKTAKİ İNSAN ONUN DEĞIN HOŞ TIRAŞ EDEMEZ”

Alıcı Ekrem Çelik tıraş sonrası yaptığı açıklamada, “Yarasa İsa’ya tıraş oluyorum. Fiilen mükemmel tıraş yapıyor. Kendini yarasa biçiminde asarak böyle hizmetini yerine getirmiş oluyor. tekrar tekrar herkesin yarasa kuaförde tıraş olmasını öğüt ederim. Sinek kaydı dediğimiz tertemiz bir tıraş yapıyor. Ayaktaki insan onun değin hoş tıraş edemez” derken, bir öteki alıcı Nizamettin Keskin ise yaptığı açıklamada, “Berber bizim 40 senelik arkadaşımızdır. Baş aşağı tıraş etme özelliği vardır. Bayağı tıraş herkes yapar lakin manâlı olan baş altında asılıp tıraş etmektir. Bende telaşı sevdiğim için gelip kardeşime tıraş olurum. Yarasa berbere tıraş olduğum zaman kendimi daha heyecanlı hissederim. Ayaklardan asılıp yarasa gibi tıraş ediyor. Bir heyecan oluyor hayliyle” ifadelerini kullandı.

“YARASA GİBİ TIRAŞ YAPTIM SONRA BANA YARASA LAKABINI TAKTILAR”

23 yıldır yarasa şeklinde sakal tıraşı yaptığından bahseden berber İsa Demir, “1985 yılından beri Arifiye ilçesinde esnaflık yapmaktayım. Birçok görevde bulundum. Allah nasip ederse bu dönemde mahallemizde muhtarlık adaylığına başvurduk. 1995 yılından beri asılarak tıraş yapmaktayım. Elimizden geldiği değin vatandaşlara yardımcı olabilmek için mesleğimizi sürdürüyoruz. Biz bu işe bir arkadaşımla iddia üstüne başladık. Seni asalım öyle tıraş yapabilir misin yapamaz mısın iddiasına tutuştuk. Yarasa gibi tıraş yaptım. Sonradan bana yarasa lakabını taktılar. O gündür yarasa kuaför olarak anılıyoruz.” dedi.

KORE’DEN TRAŞ OLMAYA GELENLER VAR

Demir konuşmasının devamında şunları söyledi:”Şuanda bir tek sakal tıraşı yapabiliyorum. Saç tıraşını yapabilmemiz için ayrı bir sistem yapmamız gerekli. O da dönerli bir sistemdir. Kendi çabalarımızla yaptığımız bir aparattır ve devam ediyoruz. Ben oraya çıktığımda beni bağlayacak bir arkadaşım olması lazım destek için. Asıldığımız yerde kızarıklar oluyor. Değişmez benzer şekil kalırsak bezginlik oluyor. Biz memnunuz, müşteriler çok memnun ayrılıyor ve teşekkür ediyorlar. Elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. 1995 yılından beri yaptığımız için bu yarasa şeklinde tıraşı sağ da sol da duyuldu. Buna inanmayan vatandaşlar yerinde görmek için geliyor. Ankara’dan gelen oldu, Kore’den gelen oldu. Kore’den bize tıraş etmek için gelen müşterilerimde oldu. Geldiler tıraş yaptık şaşırdılar böyle bir şey olamaz dediler. Hepsi de memnun kaldı. Geliyorlar gelen her müşteriye asistan olmaya çalışıyoruz”