Dünyanın En Hızlı Drone’ları İstanbul Yeni Havalimanı’nda Düzenlenecek Dünya Drone Kupası’nda Yarışacak

Dünyanın En Hızlı Drone'ları İstanbul Yeni Havalimanı'nda Düzenlenecek Dünya Drone Kupası'nda Yarışacak
Dünyanın En Hızlı Drone'ları İstanbul Yeni Havalimanı'nda Düzenlenecek Dünya Drone Kupası'nda Yarışacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Ulusal teknoloji hamlesi” hedefleri doğrultusunda 20-23 Eylül’de İstanbul Yeni Havalimanı’nda düzenlenecek Teknofest İstanbul, dünyanın en hızlılarının yarışacağı Dünya Drone Kupası’na konut sahipliği yapacak.

BAŞTA DÜZENLENECEK TEKNOFEST İSTANBUL’DA DRONE KUPASI VERİLECEK

Türkiye Teknoloji Takımı’nın açıklamasına kadar, vakfın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle beraber 20-23 Eylül’de düzenleyeceği Türkiye’nin birincil havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest İstanbul, Dünya Drone Kupası’na da sahne olacak.

DÜNYADA AZAMI ÜLKENİN KATILACAĞI YARIŞMA OLACAK

Anadolu Ajansı’nın iletişim destekçisi olduğu Teknofest İstanbul bünyesinde yapılacak Dünya Drone Kupası organizasyonuna 25’ten faza ülkeden toplam 64 sporcu katılacak.

Dünyada ilk kere azami ülkenin katıldığı yarışma rekorunu kıracak olan WDC, 250 kilometre hıza ulaşabilen Drone’lar ile dünyanın en iyisini İstanbul konut sahipliğinde belirleyecek.

25 ÜLKEDEN 64 SPORCU KATILACAK

Türkiye Teknoloji Takımı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Drone Yarışçıları Spor Kulübü organizasyonunda meraklıları için önemli bir faaliyet olan ve özel olarak hazırlanan parkurdaki yarışlarda, pilotlar tasarım ve montajlarını kendilerinin yaptığı drone’lar ile uğraş edecekler.

Sürat ve manevra kabiliyeti yüksek, adamakıllı kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı olarak tasarlanan araçların yer alacağı World Drone Cup’a Çin, Japonya, Brezilya, Amerika dahil toplam 25 ülkeden 64 sporcu katılacak.Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest İstanbul, Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarının yanı sıra havacılık gösterileri, seminerler, milletlerarası girişim zirvesi ve aktiviteleri ziyaretçilerine sunacak. Katılımın ücretsiz olduğu şenlik, Türkiye’nin ulusal teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesinde manâlı bir rol oynamayı hedefliyor.

YARIŞMA, BIRÇOK KURUMUN DESTEĞİYLE GERÇEKLEŞECEK

Karnaval, Türkiye’nin ulusal teknoloji hamlesinde kayda değer rol oynayan kuruluşların destekleriyle düzenleniyor. Teknofest İstanbul’un teknoloji yarışmaları Aselsan, AA, Baykar, İGA, İsbak, Roketsan, TAI, Türk Hava Yolları (THY), TÜBİTAK ve TÜRKSAT ilk kez edinmek üzere pek çok kayda değer kurumun desteğiyle düzenlenecek.

Festivalin öteki paydaşları arasında Anadolu Ajansı, Boğaziçi Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Gebze Teknik Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi, Milli Savunma Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, TRT ve Yıldız Teknik Üniversitesi yer alıyor.