Dünyaevine Giren AK Parti Milletvekili Ali İhsan Arslan Kimdir?

Dünyaevine Giren AK Parti Milletvekili Ali İhsan Arslan Kimdir?
Dünyaevine Giren AK Parti Milletvekili Ali İhsan Arslan Kimdir?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’nın düğün şahidi olduğu AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan ve iş adamı Ali Akıllı Saruhan’nın kızı Kübra Saruhan‘nın düğünü, Cuma günü Çırağan Sarayı’nda yapıldı. Düğüne, çiftin yakınlarının yanı sıra siyaset, sanat ve iş dünyasından isimler de katıldı.

MÜCAHİT ARSLAN KİMDİR?

AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan, 1969 yılında Ankara’da doğdu. Babası M. İhsan, annesi ise Halise’dir. Daha çok “Mücahit” ismiyle tanınan Arslan, ilköğrenimini Demetevler Oğuzlar İlkokulu’nda, ortaokulu Ankara Merkez İmam Konuşmacı Lisesi’nde, liseyi eğitimini de Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi’nde tamamladı.

AK PARTİ’NİN KURUCULARI ARASINDA YER ALDI

Arslan, 1992 yılında Ankara Üniversitesi Irtibat Fakültesi Radyo-Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatında çeşitli sektörlerde etkinlik bildiren şirketlerde idare heyeti üyeliği ve genel müdürlük yapan Arslan, 2001 yılında, kuruluşunda faal rol aldığı Adalet ve Yeniden Yapılanma Partisi’nin kurucularından biri olarak siyasete atıldı.

ERDOĞAN’NIN DANIŞMANLIĞINI YAPTI

Arslan, AK Parti’nin kuruluşundan sonradan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Genel Başkanlığı, Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde danışmanlık yaptı. Arslan, 25. ve 26. dönemlerde, Yargı ve Kalkınma Partisi listesinden Ankara Milletvekili seçildi.