Tabanca Zoruyla Kaçırılan Ayşe Giray, Eski Eşini Formül Hırsızlığıyla Suçlamıştı

Tabanca Zoruyla Kaçırılan Ayşe Giray, Eski Eşini Formül Hırsızlığıyla Suçlamıştı
Tabanca Zoruyla Kaçırılan Ayşe Giray, Eski Eşini Formül Hırsızlığıyla Suçlamıştı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü yoğurt markası Chobani’nin patronu Hamdi Ulukaya’nın eski eşi Ayşe Giray, Ulukaya’yı formül çaldığı iddiasıyla suçlamıştı. Giray, Ulukaya’nın Chobani şirketine rakip olan Yunan şirketi Fage’in gizli formülünü 30 bin dolar vererek ele geçirdiğini iddia etmişti. Ayşe Giray, iki Türk göre Florida’nın West Palm şehrinde korkutma ve silah zoruyla kaçırıldı.

2 TÜRK TARAFINDAN KAÇIRILDI

ABD’nin en zengin Türk meslek adamlarından Hamdi Ulukaya’nın eski eşi Ayşe Giray, 2 Türk tarafından Florida’nın West Palm şehrinde korkutma ve tabanca zoruyla kaçırıldı.Ekdi ve Gençoğlanoğlu, Giray’ın banka hesabından kendi hesaplarına 2.5 milyon doları zor kullanarak geçirmeye çalıştı. Kaçarken yakalanan Murat Ekdi ve Mustafa Gençoğlanoğlu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

ÇALINTI FORMÜLLE ŞİRKETİ GELİŞTİRDİĞİNİ IDDIA ETMİŞTİ

Hamdi Ulukaya, ‘çalıntı formül’ iddiasından bir sene önce eşiyle davalık olmuştu. sözde Ulukaya Avrupa’da Yunan markası Fage’in eski yöneticisiyle buluştu ve 30 bin dolar karşılığında formülü aldı. Sonrasında bu formülle Chobani markasını ilerletti.

YÜZDE 53’LÜK HİSSE İSTEYİNCE DAVALIK OLMUŞLARDI

Ayşe Giray, şirket kurulurken sermaye sağladığını iddia edereken, yüzde 53’lük hissenin kendisine ait olduğunu söylemişti. Ama Ulukaya, bu iddiayı reddetmişti. Bu kavga yüzünden Giray ve Ulukaya 2012 yılında davalık olmuştu.

Yoğurt Devinin Patronu Hamdi Ulukaya'nın Eski Eşini, ABD'de Başına Silah Dayayıp KaçırdılarYoğurt Devinin Patronu Hamdi Ulukaya’nın Eski Eşini, ABD’de Başına Silah Dayayıp Kaçırdılar