Dudak dolgusu estetiği nedir? Dudak dolgusu estetiği sonrası iyileşme süreci ne kadardır?

Dudak dolgusu estetiği nedir? Dudak dolgusu estetiği sonrası iyileşme süreci ne kadardır?
Dudak dolgusu estetiği nedir? Dudak dolgusu estetiği sonrası iyileşme süreci ne kadardır?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aktüel Öztürk, dudak dolgusunun aşamalarını ve tasarımını sizler için anlattı.

Dudak dolgusu, dolgu maddelerinin dudaklarınızın içine enjekte edilmesi ile kalınlaştırarak daha şekilli bir ayla getiren estetik bir işlemdir. Sorunları ve riskleri durdurmak için tecrübeli bir plastik cerrah ya da deri hastalıkları uzmanı göre yapılması gerekir.

Dudak dolgusu; deneyim, bilgi ve estetik perspektif ister. Kayda Değer olan enjeksiyon yok, enjeksiyonu kontrol eden eldir. Dudaklar yüzün en hassas bölgelerinden biridir ve uzun yılların deneyimine sahip bir cerrah tarafından şekillendirilmelidir.

DUDAK DOLGUSU MALZEMELERİ

Günümüzde çoğu cerrah, dudak dolgusunda hyaluronik asit bileşiğini kullanmayı tercih ediyor. Çünkü hyaluronik asit cildin doğal yapısında da yer alan pürüzsüz bir etki yaratan ve sonuçlarının öngörülebildiği bir dolgu malzemesidir.

Hiyalüronik asitler, jel benzeri bir kaliteye sahiptir ve dudaklardaki eksik hacmi başarılı bir şekilde giderir. Doğal ve fazla güvenlidirler. Alerjik reaksiyon riski değil denecek kadar azdır. Özellikle dudak ya da vermilyon sınırında daha pozitif betimleme isteyen yaşlı hastalar için dudaklara hacim kazandırırken çok etkili sonuçlar sağlıyor. Dudaktaki yaşlanma belirtilerini ve hacim eksikliklerini gidererek dudakları daha astarlı hale getirmekle kalmaz bununla beraber dudakları fazla daha pürüzsüz ışık halkası getirir.

Cisim, asitleri zamanla ağır ağır absorbe eder. Enjeksiyonun genellikle son tedaviden beş ya da altı ay daha sonra tekrarlanması gerekir. Kullanılan dolgu malzemesinin kalitesine tarafından bu vakit altı ila dokuz avuç içi değin uzayabilir.

DUDAK DOLGUSU ENJEKSİYONU GERİ DÖNDÜRÜLEBİLİR

Eğer dudak dolgunuzdan herhangi bir sebepten hoşnut kalmazsanız ve çıkarılmasını yani doğal dudak yapınıza dönmek isterseniz, cerrahınız hyaluronidase adı bahşedilen bir bileşiği enjekte edebilir, bu da derhal estetik operasyonun etkilerini tersine çevirir.

ACISIZ BİR İŞLEMDİR

Dudak dolgusu acı verici bir operasyon değildir. Çoğu cerrah prosedürden önce topikal bir duyumsuzlaşma uygular ve ayrıca iğnenin kendisinde de bir arz hissizlik vardır. Dudak dolgunlaştırmada genellik ile 4 ile 6 arasında enjeksiyon yapılması gerekir.

Prosedür kişiye göre özel olarak planlanır. Dudak dolgusunda çok ince uçlu iğneler kullanılır. Bu sayede rahat ile uygulanabilir; epeyce eksik şişlik ve morluk oluşabilir. Eğer deneyimli bir cerrah göre yapılırsa bu risk epeyce düşük olur.

İYİLEŞME SÜRECİ KISADIR

Eğer gerçi şişkinlik veya morluk oluştu ise bunun enjeksiyon işleminden daha sonra birkaç gün içinde kendiliğinden geçmesi gerekir. Enjeksiyon işleminden derhal daha sonra kişi işe hiç ara vermeksizin devam edebilir. Operasyondan sonra 48 saat her tarafında alkol, egzersiz ya da öpüşme önerilmez. Birkaç gün hafif yüksek bir yastıkla yatılması öğüt edilir. Cerrahınızın reçete edeceği ilaçları da talimatlara uygun şekilde kullanabilirsiniz. Ayrıca soğuk kompres de epeyce asistan olabilir.

DUDAK TASARIMI KIŞIYE ÖZEL YAPILIR

Dudak dolgusu estetiğinde doğal görünümü yakalamanın en iyi yolu, dudak dolgusunu mükemmel sıralamak ve daima orantı ile dengeyi korumaktır. Enjeksiyon ile daha aşağı dudağın üstteki dudaktan üçte iki oranında daha büyük olur ve istenilen dolgunluk sağlanınca işlem tamamlanır. Simetri de önemlidir. İşte bu yüzden teknik ile birlikte estetik bakış açısı olan bir estetik cerrah bulmak çok önemlidir.

GUNCEL_OZTURK_Fotograf_Fethi_Karaduman_dudak_dolgusu_estetigi