Dövmecide yaşan iguana çevrede maskot oldu

Dövmecide yaşan iguana çevrede maskot oldu
Dövmecide yaşan iguana çevrede maskot oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’de dövmeci olan Serhat Atakur’un iş yerinde beslediği Abuzer isimli iguanası insanların ilgi odağı oldu.

3 YILDIR DÖVMECİDE YAŞIYOR

1 metre 10 santimetre boyunda olan iguanayı Latin Amerika’dan yeni doğduğunda getiren Serhat Atakur, iguananın çevrede maskot haline geldiğini söyledi. 3 kilo ağırlığa sahip olan iguana günün açıklanmış saatlerinde güneşlendirilip, günde iki kere duş alıyor. Tropikal meyvelerle beslenen iguana, 3 yıldır Serhat Atakur’un dövmeci dükkanında duruyor.

“ET YEMİYOR”

13 yıldır dövmecilik yaptığını söyleyen Serhat Atakur, Abuzer ismini koydukları iguananın kendileriyle birlikte yaşadığını belirterek, “Meslek yerimizin logosu olduğu için dükkanda da iguana beslemeye karar verdik. Birde herkesin beslememesi de önemli bir etken oldu. Latin Amerika’dan geldi. 3 yıldır besliyoruz. Abuzer hayatından yerinden, yuvasından çok memnun. Uyumayı çok seviyor. Yeşillik ve tropikal meyvelerle besleniyor. Çok artı su içmiyor. Et yemiyor” dedi.

Dövmecide yaşan iguana çevrede maskot oldu

“ABUZER BAŞTAN SONA ÇOK MÜŞTERI KAZANDIK”

Abuzer’i gören tip ve vatandaşların dikkatini çektiğini vurgulayan Atakur, “Abuzer dükkanda rahatça geziyor. Üstümüze çıkıyor, başımıza çıkıyor. Özellikle müşterilerin fazla dikkatini çekiyor. Mesela ara sıra vitrinde duruyor, yolda görenler şaşırıp gönder fotoğraf çektirmek istiyor. Özellikle çocukların büyük ilgisi oluyor. Abuzer sayesinde çok herif kazandık lakin bir takım müşterilerimiz de çok korktu. ‘Onu çıkarın yahut girmeyiz’ diyenler oldu. Lakin biz Abuzer’i çıkartmadık. Çevredeki esnaflar da çok seviyor Abuzer’i. Güneşlendirmeye çıkardığımızda komşularımız seviyor. Resim çektiriyorlar” dedi.

Dövmecide yaşan iguana çevrede maskot oldu

“BAKIMI ÇOK ŞIDDET OLUYOR”

Bakımında zorlandığını dile getiren Atakur, “Abuzer şuan 3 yaşında. Kışın yemek yemek yemiyor. Kendi elimizle şırıngayla destek mamalar vererek besliyoruz. Günde 2-3 kere duş aldırıyoruz. UV ışınları var. Yani bakımı basit değil. Kabuk atma dönemi var. Yılda 2-3 kez komple kabuğunu değiştiriyor. O dönemlerde fazla stresli oluyor. Tırnaklarını kestiriyoruz. Bakımları yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Meslek uygun beslenen iguana alaka odağı oldu –