Dolar Durdurulamıyor! Yeni Tarihi Zirveyi 5,11 Liraya Taşıdı

Dolar Durdurulamıyor! Yeni Tarihi Zirveyi 5,11 Liraya Taşıdı
Dolar Durdurulamıyor! Yeni Tarihi Zirveyi 5,11 Liraya Taşıdı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Döviz kurlarındaki sert hareket 3 ağustos günü de devam ediyor. Dolar, erken piyasada yeni zirvesini önce 5.0961 TL’ye çekti, ardındaki da 5.10 sınırını aşarak 5.1138 TL oldu. Euro/ TL ve İngiliz sterlini de artışını sürdürüyor. Euro 5.90 TL’nin üstünde seyrederken, İngiliz sterlini de 6.63 TL civarında. Döviz kurunda piyasalar bugünkü enflasyon verisi, 100 günlük icraat programı ve ABD tarım dışı istihdam verisi ile Brunson davasındaki gelişmeleri izliyor.

RAHİP BRUNSON GERİLİMİ, PİYASALARI NEGATIF ETKİLİYOR

Piyasalar bugün açıklanacak enflasyon verisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı 100 günlük icraat planı ve ABD tarım dışı istihdam verisini izliyor.

ABD, Türkiye’de esir yer alan ve geçen hafta konut hapsine alınan rahip Andrew Brunson’ın bağımsızlık bırakılması için Hak Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik yaptırım açıklamasına dönük gelişmeler de piyasaların odağındaki konulardan.

SENET FAİZLERİ DE REKOR KIRDI

ÖTE TARAFTAN, bono faizlerindeki yükseliş de 22.09 ile rekor kırdı. Yüksek faizlerin baskıladığı bankacılık endeksindeki satışlar yüzde 4’ü aştı.

Borsada ve bankacılık endeksindeki düşüşte ABD’nin yaptırımlarının yanı sıra, kur ve faizlerdeki yükseliş ve BDDK taslaklarının da etkisinin olduğunu belirtiliyor.

Enflasyonla mücadelede BDDK düzenlemesinin kısa vadede kredi talebini düşürebileceği söylense de borca girme maliyetlerinin artmasıyla yükselen risk olumsuzluk yaratıyor.