Hakkari’nin Fransız gelini

Hakkari'nin Fransız gelini
Hakkari'nin Fransız gelini
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tatil için Fransa’dan İstanbul’a giden Angelique Posseme ile burada üniversite öğrencisiyken tanışan Mehmet Ataş, 3 yıllık arkadaşlıklarını düğünle taçlandırdı.

FRANSIZLAR HALAYDA

Ipekli Yolu Caddesi’ndeki bir binanın yanına yer alan alanda yapılan, iki gün gün iki gece süren ve yörenin örf ile adetlerine göre gerçekleştirilen düğünde, Fransa’dan gelen gelinin ailesi ve yakınları da bölgesel kıyafetler giyerek halay çekti.

Gelinin ailesi ve yakınları zaman zaman Fransızca şarkılar eşliğinde oynadı.

OKULDA TANIŞTILAR

Güvey Ataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul’da özel bir üniversitenin irtibat fakültesinde okurken müşterek bir arkadaşı yoluyla Posseme ile tanıştığını söyledi.

Hakkari'nin Fransız gelini

“HALAY ONLARA YABANCI DEĞIL”

Eşinin İstanbul’a tatil için geldiğini anlatan Ataş, şunları belirtti: “Orada birbirimizi gördük. daha sonra kendisi birkaç kere Türkiye’ye gelerek bizi ziyaret etti. Sonradan ben gittim onları ziyarete. Yaklaşık 3 sene böyle bir arkadaşlığımız oldu. daha sonra bu süreci mutlu sonla taçlandırdık. Okul için Fransa’ya yerleştim. Düğünü Fransa’da yapacaktım ama gelinin ailesinin bizim kültürümüzü tanımasını istedim. Onlar da bizim toplumu tanıyorlar.”

Bölgesel kıyafetleri gelinin yakınlarına tanıttığını gösteren Ataş, “Onlar da mutlular, çok şaşırdılar. Halay onlara tanıdık olmayan yok. Halayları bizimkine benzer. Eşimin akrabaları Fransa’nın Breton bölgesinde yaşıyor. Kültürleri bizim kültürümüze fazla benziyor. Aile bağları, yemek yemek ve müzik kültürü çok benziyor. O yüzden adapte olmaları kuvvet olmadı.” diye konuştu.

Posseme de farklı dil, din ve kültürlere sahip olmalarına karşın değerlerinin karşılıklı olduğunu belirterek, sevginin her şeyden enerjik olduğunu dile getirdi.

Posseme’nin ailesi de gördükleri alaka karşısında şaşırdıklarını ve güzel bir düğüne tanık olduklarını açıklama etti.

Hakkari'nin Fransız gelini

Hakkari'nin Fransız gelini

Hakkari'nin Fransız gelini

Hakkari'nin Fransız gelini

Hakkari'nin Fransız gelini