Devletsiz 3 çocuk Tayland vatandaşı oldu

Devletsiz 3 çocuk Tayland vatandaşı oldu
Devletsiz 3 çocuk Tayland vatandaşı oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12 ve futbol antrenörleri, Tayland’ın kuzeyindeki Çiang Rai eyaletinde takım halinde mahsur kaldıkları mağaradan kurtarıldı.

TÖREN DÜZENLENDİ

Wild Boars futbol takımının baş antrenörü Nopparat Kanthawong, yaptığı açıklamada, devletsiz 3 çocuğa ve antrenörleri Ekapol Çanthawong’a vatandaşlık verildiğini belirterek, Tayland kimlik kartlarını düzenlenen törenle aldıklarını dile getirdi.

Tayland’daki yaklaşık 500 bin devletsiz kişiden büyük bölümünün, milli sınırların değiştiği veya vatandaşlık prosedürlerine sınırlı erişimin bulunduğu ücra bölgelerden geldiği ifade ediliyor.

KİMLİKLERİNİ ALDILAR

11 ila 16 yaşlarındaki 12 çocuk ile 25 yaşındaki antrenörleri, 23 Haziran’da Tham Luang Nang Non Mağarası’na yaptıkları gezide mağara girişinin sularla kapanmasının arkasında mahsur kalmıştı.

Kayıp grup, mağarada 9 gün süren arama çalışmalarının arkasından bulunmuş ancak mağaranın bu bölümünün yağmur sularıyla dolması nedeniyle derhal dışarı çıkarılamamıştı. 5 gün süren bekleyişin peşinde kurtarma operasyonu başlamış, birincil gün 4, ikinci gün 4 ve üçüncü gün ise 4 çocuk ve antrenör mağaradan çıkarılmıştı.

Devletsiz 3 çocuk Tayland vatandaşı oldu