Denemeyen kalmadı tüm kızlar bunu konuşuyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Makyaj süngeri bir kadının asla yanından ayırmadığı ve makyajlarında muhakkak kullandığı en önemli malzemedir.  Seçeceğiniz uygun makyaj süngeri fondöteni yüzünüze eşit ve doğru yaymanızı sağlayacağı için kullanım oldukça önemli.

Son dönemlerde artış gösteren makyaj videolarıyla hayli popüler olan ve fondöten kullanımını kolaylaştıran makyaj süngerleri, doğru kullanımla çok güzel işler çıkarıyor. Yüzdeki renk tonunu eşitlerken pürüzsüz bir yapı sağlamak isteyenler için üretilen makyaj süngeri nasıl kullanılmalı?

İşte makyaj süngeri kullanımındaki püf noktalar
*Öncelikle makyaja başlamadan, süngerinizi hafifçe nemlendirin. Böylelikle daha yumuşak bir yapıya sahi olacaktır. Yumuşaklığının yanı sıra kullandığınız fondöteni de emmeyecektir.  Su dolu bir kabın içine soktuğunuz makyaj süngerini daha sonra temiz bir havlunun içinde sıkın ve fazla suyunu emmesini sağlayın.

*Huni şekline benzeyen makyaj süngerleri en yaygın kullanıma sahiptir. Bunun nedeni ise şeklindeki kullanım rahatlığı, huni şeklindeki süngerlerin sivri tarafı göz çevresi için, burnunuzun yanları için ve dudaklarınızın kenarı için kullanılırken yuvarlak ve daha geniş yüzeye sahip olan kısmı yüzünüzün geniş kısmı yanak alın gibi bölgelerde kullanılır.

*Makyaj süngerinizi sadece fondöten kullanımda değil aydınlatıcı ve pudra uygulamalarında da kullanabilirsiniz. Yüzünüzün tamamına uyguladığınız fondöten sonrasında T bölgenize, gözaltınıza ve elmacık kemiklerinize saydam pudra uygulayarak parlak ve aydınlık bir görünüm sağlayabilirsiniz.

* Makyaj süngeri kullanırken en dikkat etmeniz gereken nokta sürüş tekniği. Süngeri yüzünüze sürterek kullanmak yerine küçük noktalar halinde gezdirirseniz istediğiniz sonucu alacaksınız.

Yüzünüzde ön plana çıkartmak istediğiniz bölgeleri kontür yöntemi yardımı ile belirginleştirebilirsiniz.  Bunun için bölgeye bronz pudra sürün makyaj süngeri yardımı ile dağıtın.

*Makyaj süngerinizle aynı zamanda küçük dokunuşlarda yapabilirsiniz. Örneğin göz farı veya balm uygulamaları içinde dengeli bir kullanım sağlayacaktır.

*Makyaj fırçasına oranla daha eşit bir görünüm sağlayan makyaj süngeri cildinizdeki kızarıklıkları ve izleri kapatmanızda da etkili bir rol oynar.