Cumhurbaşkanlığına 96 Bin TL’lik Hediye Geldi

Cumhurbaşkanlığına 96 Bin TL'lik Hediye Geldi
Cumhurbaşkanlığına 96 Bin TL'lik Hediye Geldi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmeleri esnasında yöneltilen bir takım sorulara yazılı olarak yanıt verdi. Oktay, gelen bir soru üstüne Cumhurbaşkanlığına, 2017 yılında şahıslardan veya kurumlardan takriben 96 bin TL armağan edildiğini açıkladı.

BAĞIŞ, YARDIM VE ÖZEL GELİRLER: 95 BİN 750 TL

Komisyonda CHP Milletvekili Sibel Özdemir, Sayıştay’ın 2017 Cumhurbaşkanlığı kontrol raporunda bulunan “Alınan Bağış ve Yardımlar ile Özel Gelirler” bölümünde yer alan 95 bin 750 TL’yi gündeme getirdi. Özdemir, “Cumhurbaşkanlığı faaliyet netice tablosunda 95 bin 750 TL alınan bağış ve yardımlar var ve özel gelirler. Nedir bu özel gelirler? Hangi kurum ve kuruluşlardan alınmıştır?” diye sordu.

Gazete Duvar’da yer alan habere tarafından, Oktay söz konusu 95 bin lirayla ilgili, “Şahıslardan ya da kurumlardan Cumhurbaşkanlığına hediye edilen varlıkların muhasebe tekniklerine uygun şekilde yapılan kaydıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

KİTAPLARA 15 MİLYON TL KAYNAK AKTARILDI

HDP Diyarbakır Milletvekili Hüseyin Kaçmaz da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a Cumhurbaşkanlığı bütçesinde “diğer sermaye gideri” olarak gösterilen 15 milyon liralık kaynağa dikkat çekerek, “Bu miktar nereye harcanmaktadır” diye sordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ise paranın kütüphane için kullanılacağı yanıtı verdi. Oktay, “Söz konusu masraf ödeneği, Cumhurbaşkanlığı kütüphanesinde kullanılacak 1 milyon 392 bin kitabın kataloglanması ve dijitalleşmesine karşın hizmet alımına ilişkin rakamdır” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Hüseyin Kaçmaz

KÜTÜPHANENİN İNŞASI DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanlığında takriben 130 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek kütüphanenin inşası sürüyor. 24 saat açık olması planlanan kütüphanenin önümüzdeki aylarda 1,5 milyon kitapla açılması zamanla 5 milyon kitabın bulunduğu bir kütüphaneye dönüşmesi hedefleniyor.