Başkan Erdoğan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Başkan Erdoğan'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı
Başkan Erdoğan'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, gelişmiş ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmada en büyük güvence olan, gençlerin geleceğe hazırlanmalarında önemli bir rol oynayan öğretmenlere en kalbi şükranlarını sunduğunu açıklama etti.

Ilk Kez görevleri başında şehit düşmüş eğitimciler elde etmek üzere, ahirete irtihal eden bütün öğretmenlere Allah’tan rahmet ve mağfiret dileyen Erdoğan, emekli öğretmenlere de dinç, şanslı ve uzun ömürler niyaz ettiğini belirtti.

İlim ve bilgide üstünlüğü kaybeden bir milletin, kendini geliştirmesi ve kolaylık seviyesini yükseltmesinin imkansız olduğunun altını çizen Erdoğan, gençlerin her açıdan iyi yetiştirilmeleri, tarihlerini iyi öğrenmelerinin, medeniyet değerlerini özümsemelerinin ve sorumluluk sahibi olmalarının milletin istikbali açısından büyük ağırlık taşıdığını vurguladı.

böylece eğitim öğretimi öteden beri en öncelikli konuları arasında telakki ettiklerini belirten Erdoğan, “Ülkemiz bilhassa son 16 yıllık dönemde yapılan yatırımlar ve geliştirilen projelerle eğitim alanında manâlı atılımlar yapmıştır. Öğretmenlerimizin de desteği ile ulaştığımız seviyeyi korumaya, eğitimde kaliteyi de daha da yükseltmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“HEPİMİZ ŞÜKRAN BORÇLUYUZ”

Özlük haklarında iyileştirmeler yapmayı önemsedikleri öğretmenlerin, rahatlık ve güven ortamında mesleklerini en hoş şekilde icra etmeyi sürdüreceklerine inandığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Tanrısal olduğu değin mesuliyeti de yüksek bir mesleği icra eden, sevgi ve fedakarlık timsali olan öğretmenlerimiz, gerçekleştirdikleri eğitim öğretim faaliyetiyle az kalsın istikbalimizi de şekillendirmektedirler. Yurdumuzun her köşesinde fedakarca çalışan, en zorlu şartlarda zeka mesleklerini sevgiyle icra eden öğretmenlerimiz, her türlü övgü ve takdire layıktır. Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip olan öğretmenlerimize hepimiz şükran borçluyuz.

Bu düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu manalı günde, yurt içinde ve yurt açık havada tahsis yapan bütün öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, bütün eğitim camiamızın  24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum.”