Çocuğunuzu okula alıştırın

Çocuğunuzu okula alıştırın
Çocuğunuzu okula alıştırın
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

O Kadar çok öğrenci, tatili aileleri veya aile büyükleri ile dinlenerek eğlenerek geçirdi. Öğrenciler denizin havuzun, güneşin, sokakların keyfini çıkardı. 17 Eylül Pazartesi günü ders zili çalacak.

BASIT ARMONI SAĞLAYABİLİRLER

Eğitim ve Öğrenci Koçu Elgiz Henden, okula uygunluk sürecinin azımsanmayacak sayıda çocuk için sorunlu geçtiğini söyledi. Çocukların yeni girdikleri ortama kısa bir gözlemin arkasından kolaylıkla düzen sağlayabildiğini söyledi.

ÖNYARGI SORUNU

Elgiz Henden, çocukların bu konuda önyargılı hareket etmediklerini vurguladı. Henden, uyum konusunda asıl sorun olarak değerlendirilebilecek konunun ailenin çocuk hakkındaki önyargıları olduğunu söyledi.

Çocuğunuzu okula alıştırın

ÇOCUĞU KAYGILANDIRMAKTAN KAÇININ

Armoni sürecini kolaylaştıracak unsurlardan biri çocuğun alışkanlıklarını devam ettirmesi. Mesela ‘Sen bundan böyle okula gidiyorsun, oyun oynamayı bırak aramak ’ çocuğu kaygılandıracak. Çocuğun oyun rutinine devam etmesi, okula uyumu daha da kolaylaştıracak.

Çocuğunuzu okula alıştırın

GÜNLÜK RUTİNLERİNDE ZORLANABİLİRLER

Çocukları mektep ve karşılaşacakları koşul hakkında data verin. Öncesinde çocuğu okula götürmek içine gireceği ortamı ona kullanmak çocuğun endişelerini giderebilir. Aileler çocuklarını bu metamorfoz dönemine hazırlarken keza kendilerine keza çocuklarına güvenmeliler. Çocukların jurnal rutini değiştiği için başlangıçta zorlanabilirler.