Çinekop Bolluğu Ucuzluk Getirdi! Fiyatlar Az Kalsın Sözde Yarıya Düştü

Çinekop Bolluğu Ucuzluk Getirdi! Fiyatlar Az Kalsın Sözde Yarıya Düştü
Çinekop Bolluğu Ucuzluk Getirdi! Fiyatlar Az Kalsın Sözde Yarıya Düştü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl denizlerdeki bolluk tezgahlara yansıyor. Balık mevsimin birincil aylarında ucuz palamutla balığa doyan vatandaşın dikkatini, acilen kilogramı 25 liradan satılan çinekop çekiyor. Balıkçı tezgahlarını hareketlendiren çinekop, fiyatıyla hem satıcıyı hem de alıcıyı mutlu ediyor.

“FİYAT UYGUN OLUNCA VATANDAŞIN İLGİSİ HOŞ OLUYOR”

Edirne Balık Pazarı balıkçılarından Feridun Bisteren, verimli bir balık sezonu geçirdiklerini söyledi. Sezon başında palamutta yaşanan bolluğun bugünlerde çinekopta yaşanmaya başladığını ifade eden Bisteren, “Bu sezon fazla güzel geçiyor. Çok memnunuz. Sezon başında palamut bolluğu yaşadık. Şu Anda sıra çinekopa geldi. Daha önceden kilosunu 40-45 liraya sattığımız çinekopu 25 liraya satıyoruz. Fiyatı yerinde olunca vatandaşların da ilgisi güzel oluyor. Aynı şekilde öteki balıkların fiyatları da sezon başına kadar düştü. Hamsinin kilosunu 20 liradan satıyoruz. Vatandaşlarımızı mevsiminde balık yemek için pazarımıza davet ediyoruz.” dedi.

“PALAMUTTAN DAHA SONRA ÇİNEKOP YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ”

Balıkçı Hamza Köksoy da çinekopun kilogram fiyatının önümüzdeki günlerde daha da düşebileceğini belirtti. Vatandaşların balık fiyatlarının yerinde olmasından nedeniyle pazara alaka gösterdiğini dile getiren Köksoy, “Çinekopun fiyatı sezon başına tarafından neredeyse sanki yarıya düştü. Satışlar mükemmel. Palamuttan sonra çinekopta yüzleri güldürdü. Hem vatandaşımız ayrıca de bizler fiyatlardan memnunuz.” dedi.