CHP’li Sarıbal, Ekonomiyi Anlattı

CHP'li Sarıbal, Ekonomiyi Anlattı
CHP'li Sarıbal, Ekonomiyi Anlattı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Insanlar Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Yozgat’ta idareli krizin nedenlerini ve çıkış önerilerini anlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Yozgat’ta sivil toplum örgütleri ile meslek odalarını ziyaret etti. Sarıbal’a, CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, İl Başkanı Abdullah Yaşar ve partililer eşlik etti. Sarıbal, “İnşaata sürekli para aktarıyorsunuz fakat ne eyvah oysa geri mutasyon değil. Üretmiyorsunuz. Geldiğimiz noktada para bulamayacağız, borç ödeyemeyecek noktaya gelmiş durumdayız. Lakin sorun şu; bu krizi küçük çiftçi çıkarmadı. Bu krizi memur çıkarmadı. Bu krizi hoca çıkarmadı. Bu krizi sendikalı emekçi çıkarmadı. Bu krizi yoksul millet çıkarmadı. Bu krizi çıkaran siyasal iktidarın kanımca kendisidir. Ama şuanda yapmak istedikleri bu krizi halkın sırtına atfetmek. Bizim de sorumluluğumuz burada başlıyor. Bu kriz kendini göstere göstere gelmiştir” dedi.

Krizin nedenlerini de anlatan Sarıbal şunları söyledi:

“Bu krizin bedelini dolar baronları, siyasal iktidar, onun yandaşları ve rantiyeciler ödemeli. Lakin onlar bu krizi diğer irk sınıflarına, halk müziği kitlelerine ödetmek istiyorlar. Biz şunu biliyoruz. Tek adam iktidarı ve AKP bu sorunu çözemez. Çünkü dünya da iki tane temel değişmeyen kaide var. Bir, sorunu yaratanlar, sorunu çözemez. İki, aynı yöntemleri uygulayarak diğer bir netice edinmek muhtemel değildir. Bizim görevimiz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiç sorumluluğu olmayan, krizden en çok etkilenen köylünün, memurun, esnafın, öğrencinin, öğretmenin yanında edinmek. Onlarla bu sorunu paylaşmak, onların bu sorun karşısında ezilmelerine önlemek. Tüm bu hakikat içinden bu sorunun çözümünün ancak Cumhuriyet Insanlar Partisi’nin kadroları ve onun devlete olan bağlılığının çözebileceğini inanıyoruz.” – YOZGAT