CHP’li Oran: Türkiye, Tarihinin En Fena Dönemini Yaşıyor

CHP'li Oran: Türkiye, Tarihinin En Fena Dönemini Yaşıyor
CHP'li Oran: Türkiye, Tarihinin En Fena Dönemini Yaşıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Umut Oran, Türkiye’nin tarihinin en kötü dönemini yaşadığını ileri sürerek, “Tarihten doğru ders çıkarılmazsa sonuçları ağır olur. Türkiye, tarihin en kötü dönemini yaşıyor. Türkiye siyaseti ritim bozukluğu yaşıyor” dedi.

Edirne’nin Havsa ilçesindeki Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali’nde söyleşiye katılacak olan CHP’li Umut Oran, CHP Edirne Milletvekili ve Tarım Politikalarından Sorumluluk Sahibi Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu ile partinin Edirne teşkilatında basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin tarihinde en fena dönemini yaşadığını öne süren Umut Oran, şöyle konuştu:

“Tarihten içten ders çıkarılmazsa, sonuçları ağır olur. Geldiğimiz nokta, tarihten zorunlu derslerin çıkarılmadığını gösteriyor. Osmanlı Devleti son döneminde 3 önemli kusur yapmış ve o büyük devlet yıkılmıştı. Uyumlu ordu yapısı bozulmuş, hazine boşaltılmış ve liyakat sistemi ortadan kalkmıştı. Maalesef bugünde bu durumları yaşıyoruz. Türkiye tarihin en fena dönemini yaşıyor. Türkiye siyaseti ritim bozukluğu yaşıyor. Dış politikada da büyük sorunlar var. Suriye bataklığına saplanmış durumdayız. Fazla önemli bir Suriyeli mülteci sorunu var. Başlıca muhalefet partisi olarak Türkiye’nin içinde bulunduğu dönemden çıkması için uğraş ediyoruz. Önümüzde seçimler var. Seçimlerde yerine geçmek ve ülkemizi en iyi noktaya getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

CHP Edirne Milletvekili ve CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi. Gaytancıoğlu, “Türkiye’yi ithalat kafasıyla yöneten, üretime katkı maddesi sağlamayan bir hükümetle aleyhinde karşıyayız. Tarım ürünlerine önemli anlamda döviz ödüyoruz. Bölgemiz ürününden örnek verirsek ayçiçeği ithalatına yılda yaklaşık 4,5 milyar dolar harcıyoruz. İthalat yerli üretimden pahalı olmasına karşın, hükümet yerli üretim yerine ithalatı destekliyor. Gümrük vergisi yüzde 27’den yüzde 13’e düşürüldü. Dövizin yüksek olduğu bu dönemde yerli ve milli olduğunuzu ispat edin. Vergileri yükseltin ve yerli üretimi destekleyin. Türkiye tarımı ve ekonomisi iyi yönetilemiyor. Ciddi bir müsriflik var” dedi.

– Edirne