Bakan Turhan: Yatırımlarımız Sürat Kesmeden Devam Ediyor

Bakan Turhan: Yatırımlarımız Sürat Kesmeden Devam Ediyor
Bakan Turhan: Yatırımlarımız Sürat Kesmeden Devam Ediyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ULAŞTIRMA ve Daha Aşağı Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ülkedeki yatırımlarda yavaşla olduğu yönünde oluşturulmak istenen algının kuşkusuz yanlış olduğunu belirtti, aksine ulaşım, eğitim, enerji ve sağlık alanında yatırımların sürdüğü ve sürmeye devam ettiğini belirtti.  Bakan Turhan, “Son zamanlarda ‘Yatırımlarda yavaşlama’ olduğu algısı ara sıra gündeme geliyor. Bunlar kuşkusuz içten yok. Yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor, devam edecek” dedi.

Ulaştırma ve Daha Aşağı Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Artvin’de, baraj ve hidroelektrik santral (HES) projesi sebebiyle sular aşağıda kalacak Yusufeli ilçesinin yeni mesken yerini helikopterle havadan incelemesinin ardından Artvin’e geçti. Burada Artvin Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Turhan, hükümet olarak bölgeye yaptıkları yatırımlardan bahsetti, incelemelerde bulunduğı baraj inşaatının ise heyecan verici olduğunu söyledi. Kentte ve bölgeye yardımsever hizmetlerde bulunduklarını kaydeden Bakan Turhan, “Artvin’e fazla yararlı hizmetlere bulunduk. Kente yapılan manâlı yatırımlardan olan Yusufeli barajı inşaatında yapılan çalışmaları uygun gördük, inceledik. Gerçekten heyecan verici. Bu yatırımların inşaatı sebebiyle Artvinimizin coğrafi şartlarında standardı çok düşük olan yollarını da giderken iyileştirme fırsatı da bulduk. en fazla tünel Artvin’de var. Bundan sonradan da çalışmalarımız devam edecek. Artvin’imiz bir hudut kenti bununla beraber bir enerji üssü. Bilhassa yapılan bu barajlar dolayısıyla da sadece sahil ilçelerinde yok, barajlarda Artvinlinin ayağına denizi suyu getirmiş oldu. Bu alanlarda su ürünleri de gelişti” dedi.

‘YATIRIMLAR SÜRECEK’

Bakan Turhan, ülkedeki yatırımlarda yavaşla olduğu yönünde oluşturulmak istenen algının kuşkusuz yanlış olduğunu da vurgulayarak, “Bizler bu zenginlikleri ekonomimize kazandırmak için çaba gösteriyoruz. Rüya olan Cankurtaran Tüneli de tamamlandı ve onun bağlantı yollarında da çalışmalarımız sürüyor. Rize-Artvin havalimanımızda araştırmalar sürüyor. Burayı da inşallah bir aksilik olmazsa 2020’de hizmete açmayı planlıyoruz. Hopa-Borçka yolundaki çalışmaları da uygun inceleyeceğiz, denetleyeceğiz. Son zamanlarda ‘Yatırımlarda yavaşlama’ olduğu algısı ara sıra gündeme geliyor. Bunlar kuşkusuz içten değil. Yatırımlarımız sürat kesmeden devam ediyor, devam da edecek. Ulaştırma, enerji, tarım, sıhhat ve eğitim gibi böylece konuda yatırımlarımız devam edecektir. Buraların tabii güzellikleri var. Bunları Artvinli halkımız için bir gelire, bir kazanca dönüştürmemiz lazım. Bu da turizmdir. Bu bölgede turizm gelişmekte. Alt inşa da ve ulaşımda yatırımlarım epeyce, insanlarımız bu bölgeye daha gizli gelecek. Bilindiği üzere yayları birbirine bağlayan Yeşil Yol projemiz var. Artvin’de bu proje zarfında nasibini alacaktır” diye konuştu.

Ziyaret anısına Artvin Valisi Ömer Doğanay da, Bakan Turhan’a kentin yer aldığı 3 boyutlu tablo armağan etti.

Valilik ziyareti öncesi ırk oyunları gösterisini de izleyen Bakan Turhan ve beraberindekiler, kentte esnaf ziyaretlerinde de bulundu, iş yeri çalışanlarına kolaylıklar diledi.

– Artvin