CHP, Asgari Ücret Talebini Açıkladı

CHP, Asgari Ücret Talebini Açıkladı
CHP, Asgari Ücret Talebini Açıkladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, askari ücretle ilgili yaptığı açıklamada, “CHP olarak biz bunun daha pozitif bekletilmeden belirlenmesi için kriz koşullarında ezilen çalışanlarımıza bir ölçüde nefes alma imkanı verebilmek için TBMM’ye asgari ücreti 2 bin 200 TL’ye çıkaracak bir kanun teklifini sunduk.” dedi.

CHP’Lİ ÖZTRAK’TAN YEREL SEÇIM AÇIKLAMASI

Öztrak “Beylikdüzü Belediye Başkanımız Sayın İmamoğlu, aslında İstanbul’daki çok başarılı ilçe belediye başkanlarımızdan biridir. Lakin kimin İstanbul’da büyükşehir adayı olacağına partimizin yetkili kurulları karar verecektir” dedi. CHP Merkez Idare Heyeti (MYK) toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşirken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK’nın gündemini düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı. Öztrak Kasım ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

“EN DÜŞÜK ÖDENTI 2 BİN 200 TL OLSUN”

En Düşük ücrete yapılacak zamla ilgili konuşan Öztrak, şunları kaydetti: “CHP olarak biz bunun daha artı bekletilmeden belirlenmesi için kriz koşullarında ezilen çalışanlarımıza bir ölçüde nefes alma imkanı verebilmek için TBMM’ye asgari ücreti 2 bin 200 TL’ye çıkaracak bir kanun teklifini sunduk. bununla beraber bu kanun teklifinde asgari ücretten vergi alınmamasına ilişkin düzenleme de var.”