Çaykur Rizespor Başkanı Muavin: Türk futbolu üretmek zorunda

Çaykur Rizespor Başkanı Muavin: Türk futbolu üretmek zorunda
Çaykur Rizespor Başkanı Muavin: Türk futbolu üretmek zorunda
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aytekin KALENDER / RİZE, – 

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kemal Muavin, Türk futbolunun artık tüketmeyi bırakıp üretmeye geçmek zorunda olduğunu söyledi.
Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada Türk futbolunun durumunu iyi görmediğini belirterek “Basında, medyada konuşulanlar apaçık. Türk futbolu, bundan böyle yavaşça gerçeklerle yüzleşmeye başladı. Artı söze gerek yok. Türk futbolu duvara toslamak üzere. Bir manevra kabiliyeti var, bir kurtarma yolu vardır. Bana göre bundan böyle kulüpler kendi içinde, kendi bünyesinde sistemini düzenini kurmalı. Bu sistemi; ilk önce mali fair-play noktasında fazla tedbirli olarak iyi yönetmek zorundayız” dedi.
“AVRUPA’DA YAPILIYOR BİZ NIÇIN YAPMAYALIM”
Üretici bir futbol yaratılması gerektiğini ifade eden Tezgâhtar, “Türk futbolu artık bitmek üzere. Hemen artık yavaş yavaş üreten futbol yaratmalıyız. Yani futbolcu üreteceğiz, teknik kadro üreteceğiz, sportif danışman üreteceğiz, yönetici üreteceğiz, futbolcu üreteceğiz. Bunu Türk futbolu için yerine getirmek zorundayız. Avrupa ’da bu yapılabiliyor. Biz niçin yapmayalım. Kaldı ancak diğer bir çaremizde değil. Böyle hazırdan para bul bu iş yürümez. Bir yere kadar. Bu işi başlattık. Biz derhal stadından, antrenman sahasına, tesisimizden, egzersiz alanlarımıza ve ekonomimize bakıldığında Türkiye ’de özel bir yerdeyiz. Butik bir imkanımız ve şansımız var. Dolayısıyla burada gelen futbolcu futboldan diğer bir şey hesapsızca futbolunu icra edebilir. İnşallah hocamız bu sene mevcut kadrodan geliştirip piyasaya adam sokması gerekli” diye konuştu.
“EN İYİ ÜRETEN KULÜP BEŞİKTAŞ”
Üretme işini en iyi yapan kulübün Beşiktaş olduğunu kaydeden Yardımcı, “Beşiktaş bunu mükemmel yapıyor ve tebriği hak ediyor. Ben acilen önümüzdeki sene sonunda bakacağım; hangi takımın hocası kaç adet oyuncu sattı, kulübe ne kazandırdı, ona bakarım ve bakacağım. Kaç oyuncu ilerletti, Türk futboluna kazandırdı, bu önemli. Artık al hazır futbolcuyu oynat vesaire, bu işler geride kaldı. Yaşına bakmam, ‘34 yaşında da olsa parlat, kazandır ’ önemli olan bu. Bunları yapmasak Türk futbolu bir yere dek gidecek ve o yerde de duracak. Biz Çaykur Rizespor olarak somut durumumuza bakarsak, bugün sıkıntımız değil yok, var natürel ancak. Ay sonuna kadar futbolcularımıza gerekli ödemeleri yapacağız. Yapmamız da gerek. Ama şunu bilin bugün bu kulübün tek bir dosyası değil. Hikmet Karaman ’ın yarı parasını ödedik. Kweuke sorununu çözdük. Kayseri Erciyesspor ’un parasını yatırdık mahkemeye. Yani sorunsuzuz. Fakat kasa kolaylığı açısından bir döngüye ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.